Webshop kategóriák

Szokások, amelyek tönkretehetik a fogaidat: ismerd fel és kerüld el

A fogak egészsége létfontosságú az általános jólléthez és az önbizalomhoz. Sajnos sok mindennapi szokásunk észrevétlenül károsíthatja fogainkat, fogszuvasodáshoz és más fogászati problémákhoz vezethet. Ebben a cikkben kiemeltünk néhány szokást, melyekre érdemes figyelni, és olyan praktikus tippeket is megosztunk, amelyek segítségével elkerülheted fogaid károsodását.

 

02_CURASEPT_Biosmalto sensitive all + pochette ENG.jpg

 

Dohányzás

 

A dohányzás nem csak az általános egészségre káros, hanem súlyosan károsíthatja a fogakat és az ínyt. A fogak elszíneződhetnek, a fogíny pedig gyulladt állapotba kerülhet, ami fogínyvérzést, duzzanatot és fájdalmat eredményezhet. A dohányzásról való leszokás jelentősen javíthatja a szájüreg egészségét, és csökkentheti a fogászati problémák kialakulásának kockázatát. Amennyiben még a leszokási fázis elején vagy, érdemes még nagyobb hangsúlyt fektetni a megfelelő szájápolási rutinra. A Curasept ADS 205 és 705 termékek használatával, rendszeres fogmosással, fogköztisztítással, és rendszeres fogorvosi ellenőrzésekkel rengeteget tehetsz fogaid egészségének megőrzéséért.

 

Kávé- és teafogyasztás

 

A kávé és a tea ismerten színező hatással bír, és a hosszú távú fogyasztásuk sötét foltokat okozhat a fogzománcon. Ezenkívül a savas italok erodálhatják a fogakat, gyengítve a fogzománcot és növelve a fogszuvasodás kockázatát. Fogászati szempontból javasolt a fogyasztásuk mérséklése, különösen, ha a napi rutin részei, valamint kerüld a kávézás, teázás utáni közvetlen fogmosást. Az extra védelem érdekében használj Biosmalto termékeket, melyek erősítik a fogzománcot, ezáltal védenek a fogszuvasodás ellen.

 

Nassolás

 

A túlzott cukorfogyasztás közvetlen kapcsolatban áll a fogszuvasodással. A baktériumok a cukrot lebontva savakat termelnek, amelyek károsíthatják a fogzománcot. Kerüld a napközbeni nassolásokat, valamint figyelj a megfelelő szájápolási rutinra. Használd a rutinod részeként a Curasept ADS205 öblögetőt vagy ADS705 foggélt, ugyanis a bennük levő klórhexidin (CHX) hatóanyag segít megakadályozni a bakteriális plakk kialakulását és felhalmozódását, míg a fluorid véd a fogszuvasodással szemben. Használd rendszeresen a megfelelő védelem érdekében.

 

04_CURASEPT_9All + pochette EU (1).jpg

 

Rendellenes fogmosási szokások

 

Túl kemény sörtéjű fogkefével vagy túlzott erővel végzett fogmosás károsíthatja a fogzománcot és az ínyt egyaránt. Korábbi cikkünkből elsajátíthatod a megfelelő technikát.

 

Fogcsikorgatás

 

Stressz vagy éjszakai alvás közbeni fogcsikorgatás károsíthatja fogaidat. Az ilyen tevékenységek eredményeként megcsorbulhatnak a fogak és a fogzománc kopásnak lehet kitéve. Beszélj fogorvosoddal, ha észleled ezeket a szokásokat, és fontold meg egy szájvédő használatát éjszakai alvás közben.

                                                                                                                                                                                                                                                                    

Savas italok fogyasztása

 

Savas italok, mint például a szénsavas üdítők vagy gyümölcslevek, szintén károsíthatják a fogakat. A savak lebontják a fogzománcot, ami hosszú távon fogszuvasodáshoz vezethet. Fogyassz vizet vagy cukormentes italokat a fogaid védelme érdekében.

 

Fogpiszkálók helytelen használata

 

A fogpiszkálók használata komoly sérüléseket okozhat, ugyanis felsértheti a fogínyedet és a fogzománcodat. Válassz helyette megfelelő méretű fogköztisztítót, melyek sokkal hatékonyabbak és kíméletesebben tisztítanak.

 

Fogaid egészségének megőrzése érdekében fontos tudatosítani ezeket a potenciális veszélyforrásokat és megfelelő lépéseket tenni azok elkerülése érdekében. Rendszeres fogorvosi ellenőrzések és a megfelelő szájhigiéniai szokások kialakítása hozzájárulhatnak a fogak hosszú távú egészségéhez és szépségéhez.

Hírlevél
feliratkozás