Webshop kategóriák

Otthoni fogfehérítés biztonságosan: enzimes fogkrémekkel

Be_you_Carousel_Post_1.1.jpg

Bár a „csináld magad” szettek az utóbbi időben nagyon népszerűvé váltak, az otthoni használatuk gyakran nagy kockázatokat rejt magában. A biztonság érdekében a legjobb, ha a fogfehérítést a szakemberekre bízod! De mi van akkor, ha mégis ragaszkodsz ahhoz, hogy otthon végezd el ezt a folyamatot? Szerencsére van egy biztonságos megoldás, amelyet Te is nyugodtan használhatsz! Ezt enzimes fogfehérítésnek hívják és íme, mutatjuk hogyan működik:

 

Be-You-011s-450x299@2x.jpg

 

Fontos tudni, hogy az otthoni felhasználók számára a koptató hatású, vagy kémiailag agresszív fehérítő fogkrémek és fehérítő szettek többet árthatnak, mint használnak, különösen, ha helytelenül használják őket. Az enzim alapú termékek azonban biztonságosan használhatók minden nap és hosszú távon is a természetes fogszín visszanyerésében, illetve a professzionális fehérítés után, annak fenntartásában is segítenek!

 

Sőt, ha a formula megfelelő, akkor az enzimes fogkrémek nemcsak a fogaid megjelenését javítják, hanem további védelmet is nyújtanak a zománcnak.

 

A Curaprox ’Be you’ fogkrémje az egyik ilyen termék és ezt fogjuk példaként használni, hogy elmagyarázzuk Neked, hogyan működik az enzimatikus reakció és mit kell tartalmaznia egy biztonságos, mégis hatékony otthoni fogfehérítésre szánt fogkrémnek.

 

Mi történik a szájban az enzimes fogkrémek használatakor?

 

Az enzimes reakció akkor alakul ki, amikor az enzimek és a cukrok találkoznak az oxigénnel.

 

Két összetevő - a mézben található glükóz-oxidáz enzim és a kukoricából készült egyszerű cukor, a dextróz - reakcióba lép egymással és a levegő oxigénjével. Bár technikailag cukor, a dextróz csak azért van jelen, hogy elindítsa a reakciót, és táplálékul szolgáljon az enzimek számára, nem hagyva káros maradványokat.

 

Az enzimatikus reakció eredményeként pedig két hatóanyag keletkezik: hidrogén-peroxid és glükonsav.

 

enzymatic-whitening-ilu_04-brushing-720x480.png

 

Kíméletes fehérítés: hidrogén-peroxid + hidroxiapatit

 

A hidrogén-peroxid két oxigénrészecskéjének egyikét, a fogzománcba juttatja, ami fizikai reakciót eredményez: amikor a fény visszaverődik a zománcról, az fehérebbnek tűnik. A hidrogén-peroxid fennmaradó részecskéi természetesen feloldódnak, mivel önmagukban nem képesek megmaradni a szájban.

 

Valójában az enzimkomponensek már természetes módon jelen vannak a szájban és a nyálban. Az enzim alapú fogkrémek egyszerűen csak tovább támogatják a keletkezésük folyamatát, ami nagyon kíméletes fehérítő hatást eredményez. Mint ilyen, az enzimes fehérítő hatás biztonságosan jelen lehet egy kockázatmentes, napi használatú fogkrémben.

 

A hidroxiapatit kisimítja és ragyogóvá teszi a zománcot, valamint lezárja a zománc alatt található, a dentint feltáró nyílásokat. Így a hidroxiapatit megakadályozza, hogy a színező hatású ételmaradékok bejussanak a mikroszkopikus zománchasadékokba, így csökkenti a szabadon lévő fognyak érzékenységét.

 

A baktériumok elleni küzdelemben segít: glükonsav!

 

A glükonsav az enzimatikus reakció második terméke és védő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez egy természetes gyümölcssav, amely gátolja a mikroorganizmusok növekedését. Annak ellenére, hogy savakat tartalmaz, a ’Be you’ fogkrém PH-értéke 6-6,6-ra van optimalizálva, így jóval a biztonságos 5,5-ös minimum felett marad.

 

pro-enzymatic-whitening_ilu_05-gluconic-acid-720x480.png

 

Extra fogvédelem: három további összetevő

 

Bár a fő enzimatikus reakció során glükonsav keletkezik, amely védi a fogakat és az ínyt a baktériumokkal szemben és a hidroxiapatit hozzáadása segít az érzékenység csökkentésében, ez még nem minden, amit egy otthoni fogfehérítő fogkrémnek tennie kell. Minél több védőelemet tartalmaz, annál jobb! - a ’Be you’ három extra összetevőt tartalmaz, amelyek tovább segítik a fogak védelmét:

 

  • Ahogy elkezdesz fogat mosni, a hidrogén-peroxid reakcióba lép a nyálban található laktoperoxidáz enzimmel és a tiocianáttal, egy további 'Be you' összetevővel. Ennek eredményeképpen hipo-tiocianát keletkezik, amely erős antibakteriális hatással rendelkezik. Bár a nyál természetes módon antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezt a hipo-tiocianát jelentősen javítja.
  • A fogkrémben lévő xilit, vagy nyírfacukor csökkenti a biofilm kialakulását és véd a fogszuvasodás ellen.
  • A fluorid nagyon hatékonyan küzd a savtermelő baktériumok ellen, és segít a zománc remineralizálásában.

 

De miért jó ez Neked?

 

Az enzimes fogfehérítés tökéletes megoldás azok számára, akik szeretnék, ha fogaik fehérebbek lennének, de nem szeretnének professzionális fogfehérítést vagy agresszív, kétes hatású fehérítő szetteket választani.

 

Ráadásul az enzim alapú termékek képesek arra, hogy a professzionális fehérítés után is megőrizzék a fogaid színét, meghosszabbítva annak hatását biztonságos, kíméletes és fenntartható módon.

 

Ahhoz, hogy fogaid biztonságban legyenek és az otthoni fogfehérítési rutinodat helyesen végezd, remek választás a napi használatra szánt enzim alapú fogkrém. Ha pedig a fogkrém tartalmaz még néhány extrát is, akkor könnyedén válhat a használata az új napi rutinoddá!

 

’Be You’ fogkrém: két faktoros fehérítés és négyszintű antibakteriális védelem

 

  • alacsony koptató hatású fogkrém RDA 50-el
  • nem tartalmaz SLS-t, triklozánt és mikroműanyag gyöngyöket
  • hatféle egyedi és izgalmas ízvilág, vibráló színek
  • svájci gyártás

Hírlevél
feliratkozás