Webshop kategóriák

Tabuk nélkül: mit tehetünk a rossz szájszag ellen?

rossz_lehelet_04.jpg

 

A rossz szájszag, vagy más néven halitózis (a lélegzet latinul „halitus”), egy gyakori probléma. Az emberek mintegy 25%-a szenved szociális szempontból elfogadhatatlan mértékű kellemetlen szájszagtól bizonyos napszakokban. A rossz szájszag sok érintettnél problémát okoz az emberi kapcsolatok terén, pedig az esetek többségében könnyen kezelhető lenne. A halitózis világszerte jelentős szocioökonómiai hatással bíró téma, a kellemetlen szájszag azonban még mindig a legszigorúbb tabutémák egyike.

 

Néhány esetben a rossz szájszag gyomor-, bél-, vesebetegségekkel, cukorbetegséggel, fül-orr-gégészeti problémákkal vagy bizonyos gyógyszerek szedésével hozható összefüggésbe, azonban fontos tudni, hogy a probléma gyökere 90%-ban a szájüregben keresendő.

 

A legfőbb ok a szájban található bizonyos baktériumok jelenlétéhez köthető, melyek képesek az ételmaradékokat (különösen a fehérjéket) erjeszteni és illékony kénvegyületeket termelni, amelyek a kellemetlen szagért felelősek. A kellemetlen szájszag kialakulásában szerepet játszó további tényezők az íny problémák, a kezeletlen fogszuvasodás, csökkent nyálelválasztás, fogprotéziseken lévő ételmaradékok, egyéb lokális fertőzések., a szájon keresztüli légzés, stressz, dohányzás.

 

rossz_lehelet_05.jpg

 

A rossz szájszag másik oka bizonyos ételek fogyasztása, mint például a fokhagyma, a hagyma, bizonyos fűszerek, a kávé és az alkohol. Ezek emésztése átmeneti rossz szájszaggal járhat.

 

Mit tehetünk?

 

NE LEGYEN TABU téma a kellemetlen szájszag. Merjünk róla, beszélni, segítséget kérni.

 

A megoldás nem igényel rendkívüli vagy különleges eljárásokat, először is kiemelt figyelmet kell fordítani a mindennapi szájhigiéniára, és gondoskodni kell a fogak és az íny egészségéről.

 

rossz_szajszag.jpg

 

A szájüreg megfelelő tisztítása alapvető fontosságú a rossz szájszagért felelős baktériumok eltávolításához. Ezek a mikroorganizmusok nagyobb mennyiségben találhatók a fogak közötti területeken és a nyelven. Ezért a fogmosás mellett nélkülözhetetlen naponta tisztítani a fogak közötti részeket fogselyemmel és/vagy fogköztisztító kefével, valamint alaposan meg kell tisztítani a nyelv hátulját is fogkefével vagy az erre a célra szolgáló nyelvtisztítóval.

 

rossz_szajszag_02.jpg

 

A Curasept Daycare termékek, mint például a szájvizek, kiválóan alkalmasak a szájhigiénia támogatására otthon és útközben egyaránt. Ezek a speciális termékek hatékonyan veszik fel a harcot a kellemetlen szagot okozó baktériumok és az illékony kénvegyületek ellen., amelyek a szájszag kialakulásának fő okai. Ezáltal kellemesen frissítik a leheletet, és maximálisan támogatják a jó szájhigiéniát.

 

Mit tegyünk, ha nem tudunk fogat mosni?

 

Amikor távol vagyunk otthonunktól, és nem tudunk fogat mosni, a Curasept Daycare szájvizek kiváló alternatívák lehetnek a száj frissítésére és védelmére. Ne feledkezzünk meg a bőséges vízfogyasztásról sem, és természetesen, amint lehet, mossunk fogat.

 

A rágógumi segíthet?

 

Bár a xilitollal készült rágógumi segíthet a szájszag elleni küzdelemben azáltal, hogy serkenti a nyálelválasztást és a szájüregi pH fenntartását, használatuk nem helyettesíti a specifikus termékeket, mint a Curasept Daycare szájvizek és fogkrémek, valamint a megfelelő szájhigiéniát.

 

Mikor kell orvoshoz fordulni?

 

Amennyiben az otthoni gondos szájápolás nem bizonyul elégségesnek, előfordulhat, hogy fogászati ellenőrzésre és szakértő által végzett szájhigiéniai kezelésre van szükség.Az űrlap tetejeAz űrlap alja A rossz szájszag jelezhet fogszuvasodást vagy ínygyulladást, ahol a rossz szájszagért felelős baktériumok nagyon aktívak.

 

A ragyogó, egészséges és friss mosoly megőrzésének alapjait a rendszeres fogászati vizsgálatok, a szakszerű szájhigiéniai kezelések és az otthoni alapos szájápolási rutinok jelentik. A Curasept Daycare termékcsaláddal hatékonyan fenntartható a szájüreg egészsége és frissessége nap mint nap.

 

Hírlevél
feliratkozás