Webshop kategóriák

Szájápolási tanácsok

Körös-körül tiszta fogak – ez ma már a rendelkezésre álló eszközökkel nem lehetetlen! Ezen eszközök rendszeres és helyes használata a tökéletes fog- és szájápolás alappillére. A következőkben ehhez kívánunk segítséget nyújtani.

Célunk: egészséges fogak egy életen át!

A hagyományos fogkefék nem képesek teljesen eltávolítani a plakkot a legfontosabb és leginkább kritikus területről, az ínyszélről. Az érintetlenül maradó dentális plakk 100%-ig felelős a fogszuvasodásért és az ínygyulladásért.

Ez azért fordulhat elő, mert a hagyományos fogkefék szálai túl kemények ahhoz, hogy lekövessék a fog anatómiáját/formáját és a kefefej is túl nagy méretű ahhoz, hogy minden területet elérjen. Ráadásul észrevétlenül erősebb fogmosásra ösztönzi a pácienst, aminek eredményei a jól ismert katasztrófális ínysérülések és a szabaddá váló fognyakak.

A CURAPROX megoldást kínál mind a fogorvosok mind a páciensek szájápolási igényeire. Különösen a fogközök esetén, ahova egyetlen fogkefe sem ér el. A fogközi rést kitöltő CPS fogköztisztító kefék alapvető segítséget jelentenek az ínygyulladás és fogszuvasodás megelőzésében.
A fogkefének esélye sincs elérni a fogak közötti kritikus területeket.

A CURAPROX CPS fogköztisztító kefe itt - a fogak egymás felé néző, veszélyeztetett oldalán - képes kifejteni teljes tisztító hatását!

Sikeres tisztítás a megfelelő szájápolási eszközökkel

A modern szájápolás 4 eleme:


CPS

1. CPS «prime»:
Réskitöltő és atraumatikus

A CURAPROX CPS fogköztisztító kefék rendszeres és megfelelő használata ellensúlyozza a fogkefék legnagyobb hibáját, hogy nem képesek eltávolítani a fogak között felgyülemlő plakkot.

Kefe

2. CS 5460 «ultrasoft»:
10x több szál, 10x hatékonyabb

A sűrű csomózású, ultrafinom, mégis rugalmas CUREN® szálak biztosítják az egyenletes és gyengéd tisztítást szárazon és nedvesen egyaránt. A kis kefefej mindenhova elér a szájüregben és gyengéden tisztítja az ínyszélt akár még a gyerekek szájában is.

Egycsomós

3. CS «single»:
Egycsomós kefe - a «SOLO-technika»-hoz

Finoman tisztítja az ínyszélt és rágófogak hátsó felszínét. A CS «single» egycsomós kefe komplett plakk eltávolítást és tökéletes szájhigiéniát biztosít – nem okoz sérülést és használatát könnyű megtanulni.

Curasept

4. CURASEPT:
kémiai plakk csökkentés elégedetten

A CURASEPT ADS a hagyományos klórhexidin hatóanyagú készítményekkel ellentétben mellékhatások nélkül távolítja el a plakkot. Nem színezi el a fogakat és nem okoz ízérzékzavart.
Bővebb információ

1) CURAPROX CPS «prime»

A CURAPROX CPS «prime» fogköztisztító kefe a legfinomabb mégis legerősebb vezető drótból* készül és mindenki számára teljes plakkeltávolítást kínál a fogközökben, használata egyszerű és nem sérti fel az ínyt. (* CURAL®: új, rendkívül rugalmas, sebészeti minőségű fém ötvözet, melynek 5-ször jobb a törésállósága)

A probléma: A legtöbb fogköztisztító kefe sörtéi nem érnek el kritikus helyekre. Az egyszerű fogköztisztító kefék nem képesek eltávolítani a plakkot a kontaktpont alól és a fogközi ínyszélről. Használatukkor jelentős a sérülés lehetősége/kockázata

A különbség: A CPS «prime» fogköztisztító kefe kitölti a réseket és nem okoz sérülést, a fogköz minden sarkába és homorú területére elér. Eltávolítja a plakkot olyan helyekről is, ahonnan a fogselyem nem képes. Érdeklődjön fogorvosánál a teljes méretválasztékról!

UHS tartónyelek - A legjobb nyél a tökéletes fogköz-tisztításhoz

A CURAPROX CPS fogköztisztító kefék bármelyik kiválasztott vagy kedvenc UHS tartónyélbe behelyezhetők. A hajlított nyelek jobb bevezethetőséget biztosítanak a rágófogaknál míg az egyenes nyeleket könnyebb kezelni, a klikk-rendszer könnyű kezelhetőséget biztosít. (UHS 450 «mini click»), a csavaros illesztés stabilitást biztosít a hosszú nyelek esetében (UHS 410/411/412/413, UHS 420)

CPS 457 «pocket set»

Ötletes és elegáns tartótok UHS 450 «mini click» tartónyéllel és 4 db CPS (06, 07, 09, 011) kefével, otthoni használatra és utazáshoz. Higiénikus és esztétikus megjelenése miatt közkedvelt.

1) CS 5460 «ultra soft» - Gyengéd és hatékony tisztítás

CS 5460

A hagyományos fogkefék sörtéi túl kemények ahhoz, hogy túlzott rányomás nélkül elérjék a kritikus területeket. Emiatt alakulnak ki a jól ismert, súlyos ínysérülések és válnak szabaddá az érzékeny fognyakak.

  • 10 x több szál
  • 10 x hatékonyabb

Több, mint 5460 ultrafinom sűrű csomózású CUREN® szál alkotja a hatékony és rendkívül puha kefefej tisztító felületét. Az egyes ultrafinom szálak - sérülés nélkül – tisztítják még a nehezen elérhető fogfelszíneket és az ínyt is.

A normál fogkefének kevesebb, mint 500 vastag sörtéje van, vagyis több mint 10-szer kevesebb mint a CS 5460 «ultra soft» fogkefének. A kevesebb szállal a fogmosás kevésbé hatékony összehasonlítva a CURAPROX CS 5460 «ultra soft» fogkefével.

Elegáns, nyolcszögletű nyél biztosítja a tökéletes irányítást fogmosás közben.

Rövid bemutató filmünket megtalálja a www.curaprox.com weboldalon.

3) CS 1006 & CS 1009 «single»: Tökéletesség a maximalistáknak - a SOLO technika:

A tökéletes fogkefe ultrafinom CUREN® szálakkal a SOLO technikához, melyet Jiri Sedelmayer fejlesztett ki a fogak minden egyes felszínének és az ínyszélek hatékony tisztítására.

Rányomás nélkül használja! A lekerekítettre nyírt egycsomós kefefej puha szálai tökéletesen illeszkednek az ínyszél anatómiájához/felépítéséhez.

Általános

CS 1006

  • általános használatra
  •  6 mm-es szálakkal


Implant

 CS 1009 

  • fogszabályzókhoz, implantátumokhoz és hidakhoz
  •  9 mm-es szálakkal

Érdekes kérdések - érdekes válaszok

„Nem fáj, nem vérzik = nincs probléma” - HAMIS

Sem a parodontitis (fogágygyulladás), sem a kellemetlen lehelet nem jár fájdalommal, és a fogszuvasodás is fájdalom nélkül kezdődik. Ezért képes a gyulladás és fogszuvasodást okozó plakk hónapokon vagy akár éveken keresztül észrevétlenül kifejteni romboló hatását a kritikusnak számító fogak közötti résekben.

„Fluorid napi használata teljes védelmet nyújt” - HAMIS

A fluorid csak az egészséges fogak felszínét védi meg a fogszuvasodástól. A fluorid nem akadályozza meg az ínyvérzést és a fogak elvesztését.

„A családban gyakori a rossz fogazat - nem tehetek ellene semmit” - HAMIS

A fogszuvasodás és a parodontitis nem öröklődő betegségek. A megfelelő szájápolás jó alapot nyújt ahhoz, hogy fogaink egészségesek maradjanak még akkor is, ha igazolt a genetikailag romlékony fogazat.

„Majd egyedül megtanulom” - LEHETETLEN

Senki nem képes önmagától változtatni a rosszul beidegződött szokásokon. A fogászati szakember (fogorvos vagy szájhigiénikus) képes megmutatni a megfelelő módszert a rossz szokások korrigálására. Ők személyre szabottan tudják ajánlani a leghatékonyabb eszközt.

„A kellemetlen lehelet a gyomorból jön” - HAMIS

A dohány, kávé, fokhagyma, hagyma, stb. kivételével a rossz szájszag a fogak közötti résekből, a fogpótlások alól, az ínytasakból és a nyelv felszínéről ered, ahol a plakk baktériumok elbomlanak.

„Fogmosás helyett jobb az öblögetés” - HAMIS

Egyetlen öblögető sem képes önmagában eltávolítani a plakk baktériumokat. Kizárólag a rendszeres, alapos kézi tisztítással érhető el a hosszú távú védelem. Ez különösen igaz a ínyszélnél (fog és az íny találkozásánál) és a fogak közötti rések esetén. Ez utóbbi a rést pontosan kitöltő fogköztisztító kefével tartható tisztán.

„3 perc, naponta 3x – ennyi elég” - HAMIS

Nem az számít, hogy milyen gyakran vagy milyen hosszan, hanem hogy HOGYAN. A cél elérése az, hogy a fogak minden oldalról tiszták legyenek. Ez nem idő függvénye, sokkal fontosabbb a precízitás és a megfelelő tisztítóeszköz.

„A tökéletes szájhigiénia - lehetetlen” - HAMIS

A tökéletes szájhigiénia csak akaraterő kérdése. Aki akarja - fogorvos és szájhigiénikus segítségével – elérheti, hogy szája és fogai egész életen át egészségesek legyenek.

Egyéb segítségek

A metszőfogak közötti szűk fogközök tisztítására érdemes fogselymet használni. A CURAPROX széles fogselyem és fogvájó választékkal rendelkezik az egyedi igények kielégítésére.


Fogselyem

DF 834 fogselyem: menta ízesítés, viaszolt, adagolóval (50 m).

TP 945 «Tartar Sticks»: a speciális formájú fogvájó, mely levédett, ásvány tartalmú bevonata miatt képes eltávolítani a fogkövet.

TP 930 «Brushpic»: erős, mégis puha nejlon fogvájó bolyhosított véggel.

Bővebb fogselyem választékunk megtekintéséért látogasson el webshopunkba!

PCA 223: plakk eltávolítás színező tabletták segítségével: láthatóvá teszi a régi plakkot (KÉK) és az új plakkot (PIROS). Eritozin mentes (E127).

CTC 203 «duo csomag»: a CURAPROX nyelvtisztítók az egyedi igényekhez igazítva, két különböző formában kaphatók. A tökéletesen formázott egyíves és egy dupla íves nyelvtisztító mindenki igényeit kielégíti. Minimális az öklendező érzés.

Egészséges fogak egy életen át!

 

A Curaprox a legkisebbekre is gondolt!

A CURAbaby szervezetbarát, törhetetlen, nyálnak és rágásnak ellenálló anyagból készül, káros színező- és puhító anyag felhasználása nélkül.

Curababy

A babák és a szülők is jobban alszanak CURAPROX babarágókával. A CURAbaby babarágóka már az első hónapoktól fejleszti a kisbaba érzékeit: látás, hallás, szájérzékelés. Fogzás idején a kisbaba szívesen rágja a CURAbaby sokféle, puha és kemény felületét. Ez csökkenti a fogzással járó fájdalmat mivel fokozza a vérkeringést és a nyálkiválasztást. További előnye, hogy így gyógyszer alkalmazás nélkül átvészelhető ez a fájdalmas időszak. Csörgő, rágóka, masszírozós fogkefe egyben!

CURAkid CK 4260 «super soft» fogkefe - az első tejfog áttörése után

A rendkívül gyengéd CURAkid kisgyermek fogkefe a CURAbaby után a következő lépés. A nagyon puha CUREN szálakból álló kicsi, keskenyedő kefefeje puha gumiborítással van ellátva ezért tökéletes a kisbabáknak. A CURAkid fogkefe nagy előnye, hogy a kisbaba már a kezdetektől a puha fogkeféhez szokik hozzá, így később szinte soha nem fog kemény fogkefét használni. (Több, mint 3000 puha CUREN® szállal.)

 

 

Hírlevél
feliratkozás