Webshop kategóriák

Miért jobb a puha sörtéjű fogkefe?

Miért jobb a puha sörtéjű fogkefe?

 

#1. Ellenérv: Nem használok puha fogkefét, mert a keményebbek jobban megtisztítják a fogaimat.

 

„A puha, sűrűn csomózott fogkefe hatékonyabban tisztítja a fogaidat, mert a kefefejen található sörték felülete nagyobb és a sörték rugalmasabbak, így a nehezen hozzáférhető területek tisztítása könnyebbé válik. Ennél is fontosabb, hogy a puha sörtéjű fogkefék nem okozhatnak sérülést, vagyis nem károsítják a fogakat vagy az ínyt. Nem kell túl erős nyomást kifejtened a fogkefére ahhoz, hogy a fogaid tiszták legyenek- így nem okozol sérülést sem. ”- mondja Dr. Lucie Sedelmayer.

 

Miért jobb a puha sörtéjű fogkefe?

 

#2. Ellenérv: A puha fogkefék túl gyorsan elhasználódnak - A keményebbek viszont hosszabb ideig tartanak.

 

"Nem mennek tönkre túl gyorsan, mert minél puhább a sörte, annál kevesebb erőt kell kifejtened fogmosás közben. " – ennyire egyszerű. Kevesebb rányomás, és a kíméletes fogmosás  a legpuhább fogkefét is képes hosszú ideig tökéletes állapotban tartani.

 

Miért jobb a puha sörtéjű fogkefe?

 

#3. Ellenérv: Ha túl sokáig mosok fogat, az ínyem vérezni kezd.

 

„Vérzés csak akkor fordul elő, amikor valamilyen gyulladás jelentkezik a szájüregben. Semmi köze ahhoz, hogy mennyi ideig mossuk a fogunkat. Ínyvérzés esetén a megfelelő fogkefe létfontosságú: válaszd a lehető legpuhább és legsűrűbb fogkefét, emellett esszenciális fogköztisztító kefét is használni minden nap, de pontosan a fogközeidnek megfelelő méretűt. Fontos, hogy az eszközöket a megfelelő technikával használjuk.” - mutat rá Dr. Sedelmayer.

 

Miért jobb a puha sörtéjű fogkefe?

 

#4. Ellenérv: A keményebb fogkefe jobb, mert jobban masszírozza az ínyemet.

 

„Nem kell mosni az ínyt, még kevésbé masszírozni. A plakk nem tapad meg az ínyen és a fogakkal ellentétben az íny ráadásul természetes módon hámlik és megújul. A fog és az íny közötti területet, az ínyszélt azonban mindig meg kell tisztítanunk. A kemény fogkefével okozott sérülés visszafordíthatatlan ínysorvadásához vezethet.” - magyarázza a fogorvos.

 

Miért jobb a puha sörtéjű fogkefe?12460 db sörtével rendelkező svájci Curaprox Velvet fogkefe ideális eszköz a gyengéd fogmosáshoz. Ajánlott a fogmosás szerelmeseinek a tökéletes fogmosási élmény megtapasztalásához és az érzékeny fogínnyel rendelkezők számára.

 

 

Hírlevél
feliratkozás