Webshop kategóriák

Milyen gyakran cseréljünk fogkefét?

Fogkefe csere 

 Megmondjuk milyen gyakran cseréld le a fürdőszoba legfontosabb eszközét, hogy biztos lehess abban, hogy nem okoz gondot a szádban vagy az egészségedben.

 

Cseréld rendszeresen a fogkeféd


A fogkefe egy olyan eszköz, melyet kb. háromhavonta le kellene cserélni, de ezt az egyszerű tanácsot sokan figyelmen kívül hagyják. Két fontos oka is van, miért kell rendszeresen fogkefét váltani. Először is a használat során a sörték elkezdenek össze-vissza állni, azaz idővel egyre kevésbé tudják eltávolítani a lerakodásokat a fogról. Másrészt a baktériumok gyorsan felhalmozódnak, melyek nedves környezetben még hamarabb elszaporodnak. 

 

Minden alkalommal öblítsd le és hagyd megszáradni


Szintén fontos, hogy minden használat után mossuk le a fogkefét folyó víz alatt és hagyjuk megszáradni. Nem kell a kupakot a fogkefén tartani; a kis műanyag tok csupán arra való, hogy védjük a kefefejet utazásaink során. Amennyiben mindig rajta tartjuk a tokot a fogkefén, akkor az gyorsan a tok felületén megtapadó nagy mennyiségű baktériumhoz vezethet. Ráadásul megakadályozza, hogy a fogkefe rendesen megszáradjon, mivel magában tartja a nedvességet, azaz tökéletes környezetet biztosít a baktériumok szaporodásának.

 

Fogkefe csere 

 

Curaprox fogkefe csere

 

Lehet, hogy túl erősen mosod a fogaidat

 

Azt gondolnád, hogy a sűrű csomózású fogkefék, mint amilyenek a Curaprox fogkefék akár még gyorsabban is elhasználódnak, de az igazság az, hogy ezeket az ultrafinom sörtéket pontosan úgy tervezték és tesztelték, hogy a fogak egészségesek maradjanak háromhavi mindennapos használat során is.

Ha a fogkefe sörték elhasználódnak vagy szétállnak pár nap vagy hét eltelte után, akkor valamit rosszul csináltál. A túl gyorsan elhasználódó fogkefe annak a jele, hogy túl nagy rányomással mosol fogat, azaz a fogmosási technikád javításra szorul.

 

Curaprox fogkefe csere

 

Nézz utána, hogy kell a fogkefét helyesen használni, hogy ne használódjon el túl gyorsan, illetve hogy elkerüljük a fogak és az íny esetleges sérülését. Meg lehet kérdezni a fogorvost vagy a dentálhigiénikust is a fogkefe megfelelő használatáról.

 

Dobd ki a fogkefét egy betegség után

 
Ha a közelmúltban beteg voltál, akkor jó ötlet cserélni a fogkefét - még akkor is, ha az még mindig jó állapotban van. Valójában a fogkefét érdemes vírusos vagy bakteriális megbetegedést követően cserélni. Függetlenül attól, hogy csak megfázáson vagy más fertőző betegségen vagyunk túl, ne habozzunk – szerezzünk be új fogkefét.

 

Curaprox fogkefe csere

 

Cseréld le a fogköztisztító keféket, ha már nem egyenesek és szélesek

 

A fogköztisztító kefe szintén fontos része a mindennapos szájhigiéniának, bár kissé eltérő szabályok vonatkoznak arra, hogy mikor kell ezeket az apró keféket cserélni. A fogorvosok azt javasolják, hogy addig használjuk az interdentális kefét, amíg az esernyő hatás el nem múlik, vagyis amikor a sörték nem egyenesek és szélesek, és a tisztítás már nem hatékony. Ez általában néhány hétig tart - attól függően, hogy milyen kefeméretet használunk.

 

Jó, ha fejben tartod:


  • Háromhavonta cseréld le a fogkeféd, hogy elkerüld a szétálló sörtéket és a baktériumok elszaporodását a fogkefén.

  • Rányomás nélkül moss fogat. A fogkefe gyakran túl gyorsan elhasználódik, mert túlságosan rányomod a fogkefét vagy rossz technikával mosol fogat.

  • Azonnal cseréld le a fogkefét egy betegség után. Megfázás vagy más fertőző betegség után jó ötlet, ha új fogkefét szerzel be. Ha nem, akkor a betegség akár vissza is térhet, a fogkefe jóvoltából.

 

 

Hírlevél
feliratkozás