Webshop kategóriák

Hogyan szabaduljunk meg a rossz lehelettől?

rossz lehellet

 

Miért rossz a leheletem? Miért érezhetem még fogmosás után is?

 

A kellemetlen szájszag egy gyakori probléma, amely komplexusokat okozhat az emberekkel való beszélgetés során ...

 .... vagy ha túl közel állunk hozzájuk.

 

Baktériumok milliói rakódnak le a szájüregünkben, ahol lebontják az apró ételdarabokat, amelyek beragadnak a fogak közé vagy az íny tasakjaiba. Ez kellemetlen szagú illékony kénvegyületeket hoz létre, például hidrogén-szulfidot – melynek általában rothadó tojáshoz hasonlító szaga van.

 

rossz lehellet

 

Hogyan kezelhető a rossz lehelet?

 

Bizonyos esetekben a kellemetlen szájszag oka lehet egy szervi probléma is, például a vesét vagy a gyomrot érintő betegség. Az esetek kb. 90% -ban azonban a probléma a szájból vagy a torokból származik.

 

Az emberek körülbelül egynegyedének időnként rossz a lehelete, viszont 6%-uk panaszolja, hogy tartósan szenved ettől a problémától. Az idősebb embereknél gyakrabban jelentkezik ez a probléma, illetve a férfiak nagyobb számban érintettek, mint a nők. A fogorvosok szerint a szájszagot általában a nem megfelelő szájhigiéné okozza. Tehát a jó hír: A legtöbb esetben, ha betartod az alábbi egyszerű lépéseket a mindennapi szájápolási rutinod során, akkor a probléma hamarosan megoldódhat!

 

Első lépés: A helyes fogmosás

 

rossz lehellet

 

Használj egy puha sörtéjű fogkefét a legjobb technikával, hogy megakadályozd a plakk felhalmozódását.

 

A lepedék - a ragacsos, vékony baktériumréteg folyamatos képződése a fogakon - kialakulásának megakadályozása a kulcs a rossz lehelet megelőzéséhez.

 

Tehát a helyes fogmosáshoz szükséges:

  • Megfelelő fogkefe finom sörteszálakból álló, sűrűn csomózott kefefejjel
  • Megfelelő technika (nem szükséges a rányomás)
  • Fogkrém, amely fokozza a nyál védőképességét

 

Ez a legjobb és legegyszerűbb módja a kellemetlen szájszag kialakulásának megakadályozására.

 

 

Curaprox 5460 Ultra soft fogkefe:

 

CS5460 

 

Ha a kézi fogkefét részesíted előnyben, akkor a klasszikus CURAPROX CS 5460 lesz a legmegfelelőbb számodra. Könyörtelen a plakkal ... de könyörtelenül gyengéd a fogaidhoz és az ínyedhez.

 

Friss lehelet a CURAPROX Hydrosonic EASY készülékkel

 Hydrosonic Easy

 

Ha elektromos fogkefét részesíted előnyben válaszd a CURAPROX Hydrosonic Easy-t. Hidrodinamikai hatásának köszönhetően azokat a helyeket is tisztítja, amelyeket a sörték nem képesek elérni - például a fogak között. 

 

CURAPROX Enzycal fogkrém - enzimekkel, amelyek segítenek a rossz lehelet legyőzésében

Enzycal fogkrém

 

Felejtsd el a szokásos, durva fogkrém-összetevőket ... A CURAPROX Enzycal fogkrémek csak olyan összetevőket tartalmaznak, melyek nem károsítják a szervezetet. Szelíd, enyhe, hatékony, friss ízű fogkrém - enzimekkel, amelyek fokozzák a nyál védekező hatását. Az enzimek, amelyek szintén jelen vannak a nyálban, segítenek csökkenteni a kellemetlen szájszagot okozó baktériumok növekedését - és megakadályozzák a fogszuvasodást.

 

Második lépés: A Fogak közötti rések tisztítása

 

 Curaprox fogköztisztítás

 

Használj fogköztisztító keféket az ínygyulladás és a kellemetlen szájszag megelőzésére

 

A fogak közötti rések tisztítása elengedhetetlen, mivel ezek a területek tökéletes táptalajai a károsító baktériumok felhalmozódásához. A CURAPROX CPS prime fogköztisztító kefével tisztítsd meg a fogközeidet - minden este a fogmosás előtt vagy után. Így könnyedén megakadályozhatod a baktériumok felhalmozódását és élvezheted az észrevehetően frissebb leheletet!

Használat előtt keresd fel fogorvosod, aki segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb méretű fogköztisztító keféket. Ha túl kicsi a kefe, akkor nem lesz 100%-os a tisztítás, ha viszont túl nagy a kefe, könnyedén sérülést okozhatsz.

FONTOS: Súlyos esetekben a rossz leheletet periodontitisz okozza – ez egy olyan előrehaladott ínybetegség, amely miatt az íny és a fog között tasakok alakulhatnak ki. Ezek a tasakok megfelelő környezetet biztosítanak a baktériumok számára, így könnyen alakíthatnak ki baktériumtelepeket, amelyek igen kellemetlen szájszagot okoznak. Ha úgy gondolod, hogy periodontitiszben szenvedsz, kérjük, mielőbb keresd fel fogorvosod.

 

 

 

Harmadik lépés: Nyelvtisztító használata

 

 Curaprox nyelvkaparó

 

Mondj búcsút a kellemetlen szájszagnak! Használj nyelvtisztítót mindennapi szájápolási rutinod során.


A CURAPROX nyelvkaparókkal hetente legalább egyszer óvatosan kapard le a nyelved felszínén felhalmozódott lepedék réteget, hogy könnyen megszabadulj a baktériumoktól és a rossz lehelet okozta egyéb kellemetlenségektől. Láthatod - és érezheted is a különbséget, már az első használatkor.

Hogyan tisztítsd meg a nyelv felszínét és frissítsd fel a leheletedet?

Egyszerűen, rányomás nélkül kapard le a baktériumréteget a nyelv hátuljától a nyelv hegyéig.

Hírlevél
feliratkozás