Webshop kategóriák

Így kezeld a fogérzékenységet 3 lépésben

Ismersz annál kellemetlenebb érzést, mint amikor egy forró nyári napon belekortyolsz egy jéghideg frissítőbe, és hirtelen villámcsapásként árad szét a fogaidban a fájdalom? Ha neked is okozott már a fogérzékenység kellemetlen pillanatokat, akkor a legjobb helyen jársz. Cikkünkben olyan tippeket osztunk meg veled, amelyekkel egyaránt élvezheted az élet ízeit és gondoskodhatsz fogaid egészségéről.

 

fogerzekenyseg_01.jpg

 

  1. Lépés: Ismerd meg az ellenfelet - Fogérzékenység okai és tünetei

 

A fogérzékenység legyőzésének első lépése az, hogy megértsd, mi állhat a hátterében. A fogzománc védelmet nyújt az alatta található lágyabb szövetnek, a dentinnek. A zománc sérülésekor a dentin védtelenné válik, ami kellemetlen fájdalmat és érzékenységet eredményezhet. Mi okozhatja a fogzománc károsodását? A sérülés kialakulásában több tényező is szerepet játszhat, mint például a túl kemény sörtéjű fogkefe használata, fogcsikorgatás, illetve a savas ételek fogyasztása.

           

A fogérzékenység elkerülése érdekében használj lágyabb sörtéjű fogkeféket, és ne fejts ki túl nagy erőt fogmosás során. Az erős dörzsölés károsíthatja a fogzománcot és fokozhatja az érzékenységet.

        

A savak szintén roncsolhatják a fogzománc szerkezetét, ezért csökkentsd a savas ételek és italok fogyasztását. Ha mégis ilyeneket fogyasztasz, öblítsd ki a szádat vízzel, így csökkentheted azok károsító hatását.

 

  1. Lépés: Speciális fogkrémek és szájhigiéniai rutin

 

Az érzékenység csökkentése érdekében fontos a megfelelő szájhigiéniai rutin kialakítása. Válassz olyan fogkrémet [itt lehetne linkelni a Biosmalto fogkrémeket], amely kifejezetten a fogérzékenységet célozza meg. Ezek a fogkrémek olyan speciális összetevőket tartalmaznak, köztük fluoridot is, amelyek erősítik a fogzománcot és csökkentik az érzékenységet. Amennyiben extra védelmet szeretnél, egészítsd ki a szájápolási rutinod Curasept Biosmalto szájöblögetőkkel. A Biosmalto szájöblögetőkben található különleges formula szintén segít megvédeni és erősíteni a fogzománcot, miközben gyengéden ápolja a fogakat.

 

  1. Lépés: Konzultálj egy fogorvossal és tartsd be a tanácsait

 

Az érzékenység súlyossága és okai eltérőek lehetnek, ezért fontos, hogy konzultálj egy fogorvossal, aki pontos diagnózist állít fel és személyre szabott kezelési tervet készít. Tartsd be a fogorvos tanácsait és járj rendszeresen ellenőrzésre. Az időben elvégzett kezelések és tanácsok betartása hozzájárulhat az érzékenység megelőzéséhez és csökkentéséhez.

 

A fogérzékenység nem kell, hogy elrontsa az ételek és italok élvezetét. Kövesd ezt a 3 egyszerű lépést, hogy hatékonyan kezeld a fogérzékenységet. Így újra szabadon élvezheted a hideg és meleg ételek okozta élményt, anélkül, hogy a kellemetlen érzés hátráltatna. Ne engedd, hogy a fogérzékenység megzavarja az étkezéseidet - hozd vissza a mosolyt és az élvezeteket az életedbe!

 

Hírlevél
feliratkozás