Webshop kategóriák

5 + 1 tipp, hogy az afta ne tegye tönkre a nyaralást

Az afta a száj nyálkahártyáját érintő betegség, amely igen kellemetlen, különösen akkor, amikor éppen pihenésre és kikapcsolódásra vágyik az ember. Bár többnyire veszélytelen és pár napon belül spontán gyógyul, a fájdalom enyhítésére és a gyógyulási idő lerövidítésére számos lehetőségünk van. Most összeszedtünk 5 + 1 tippet, amely segíthet az afta megelőzésében és kezelésében, hogy gondtalanul élvezhesd a nyaralás minden pillanatát.

 

1. Támogasd az immunrendszered

 

Az első és egyik legfontosabb tanácsunk, hogy készítsd fel előre immunrendszered az utazásra, ugyanis bizonyítottan segíthet csökkenteni az afta kialakulásának esélyét. Fogyassz C-, B12-vitaminokban gazdag ételeket, emellett gondoskodj a megfelelő vas és cink bevitelről is.  Figyelj a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra és a stressz csökkentésére, mivel ezek is hozzájárulhatnak az immunrendszer erősítéséhez és közvetett módon a fekély kialakulásának megelőzéséhez.

 

 

2. Egészséges étrend

 

Az afta megelőzéséhez kiemelten fontos a kiegyensúlyozott és változatos étrend. A rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztás hatékonyan erősíti az immunrendszert és hozzájárul a szájüreg egészségének megőrzéséhez. Bizonyos élelmiszerek és italok fogyasztása viszont elősegítheti az afta kialakulását vagy súlyosbíthatja a tüneteket. Az utazás ideje alatt kerüld a citrusfélék, a csokoládé, a paradicsom, valamint a forró és fűszeres ételek túlzott fogyasztását. Igyál kevesebb kávét és alkoholt, és helyettesítsd azokat vízzel vagy friss gyümölcslevekkel.

 

3. Hidratáltság

 

Tudtad, hogy az afta egyik fő kiváltó oka a nyálkahártya kiszáradása? Figyelj a megfelelő folyadékbevitelre minden nap, hogy megfelelően hidratált maradj. A folyadékpótlás mellett fontos odafigyelni a megfelelő szájápolási termékek kiválasztására is, ugyanis számos termék tartalmaz SLS-t, ami tovább száríthatja a nyálkahártyát. A Curasept Daycare termékek egytől egyig SLS-mentesek, ezáltal hozzájárulnak a nyálkahártya megfelelő védelméhez és az afta kialakulásának megelőzéséhez. Kötelező kellékei lesznek az utazásodnak.

 

afta_03_hidrataltsag.jpg

 

4. Szájhigiénia

 

A napi szájápolási rutinod mellé, illessz be klórhexidin tartalmú szájöblögetőt, amely fertőtlenítő hatással rendelkezik és segít megelőzni a bakteriális plakk kialakulását. Tartós alkalmazása során a fogak és a nyálkahártya elszíneződését okozhatja, ezért válassz olyan terméket, amely a klórhexidin tartalom mellett véd az elszíneződés ellen is. A Curasept ADS® készítményekben található ADS® (Anti-Discoloration-System) rendszer jelentősen csökkenti az elszíneződés kockázatát, így annak jótékony hatása érvényesül.

 

5. Ha már kialakult a fekély

 

Az afta elleni készítmények enyhítik a fájdalmat és elősegítik a gyorsabb gyógyulási folyamatot.  Ezek a készítmények gyakran tartalmaznak gyulladáscsökkentő, antibakteriális és sebgyógyító hatóanyagokat, amelyek segítenek a kellemetlen tünetek enyhítésében.

Curasept Afte Rapid DNA Gel Protettivo ml 1024.jpg

A Curasept Afterapid gél kiválóan alkalmas az afta kezelésére, mivel közvetlenül alkalmazható a fájdalmas területen, gyorsan enyhíti a fájdalmat, valamint hozzájárul a gyógyulási folyamathoz. Amennyiben nagyobb területen vagy több helyen jelenik meg az afta, akkor válaszd az Afterapid öblögetőt vagy spray-t. Legyen nálad a nyaralás alatt is, hogy gyorsan és hatékonyan tudj cselekedni, ha szükséges.

 

+1. Kérj segítséget egy helyi szakembertől

 

Ha az afta tünetei tartósan fennállnak a nyaralás alatt vagy nagyon súlyosak, ne habozz felkeresni egy szakembert. Konzultálj egy helyi fogorvossal, vagy gyógyszerésszel, hogy megfelelő kezelési javaslatokat kapj.

Készülj tudatosan a nyaralásra, és jelentősen csökkentheted az aftás fekély kialakulásának kockázatát, valamint hatékonyan kezelheted, ha mégis kialakulna. Ne feledd, hogy a megelőzés a legfontosabb, ezért a jó szájhigiénia fenntartása, a kiegyensúlyozott táplálkozás és a stressz kezelése elengedhetetlen a gondtalan kikapcsolódáshoz és az örömteli pillanatokhoz a nyaralás alatt is.

Hírlevél
feliratkozás