Webshop kategóriák

Érzékeny fogak? Így gondoskodj róluk!

 Mit jelent pontosan a fogérzékenység?

 

Éreztél már rövid, szúró fájdalmat vagy hosszabbtávú kellemetlenséget:

 • Meleg/hideg étel vagy ital fogyasztása közben?
 • Édes vagy savas étel vagy ital fogyasztásakor?
 • Fogmosás alatt?
 • Vagy csak egy hidegebb levegővételnél?

 

Amennyiben igen, akkor tudod, hogy ez igencsak kellemetlen érzés. Szerencsére ez a probléma könnyen kezelhető, ha következetesek vagy és betartasz néhány egyszerű szabályt a fogmosás során. (Ha súlyosabb problémáid vannak, vagy tüneteid nem javulnak, mindenképpen keresd fel fogorvosod).

 

Curaprox florian

 

Mi okozza a fogérzékenységet?Normál esetben a fogzománc védi a dentint - az alatta található lágyabb szövetet. Ha a zománc sérül vagy elkezd vékonyodni, a dentin szabaddá válik, ami fájdalmat és érzékenységet okozhat. A fogzománc károsodásának számos oka lehet, beleértve a túl kemény sörtéjű fogkefével való fogmosást, a fogcsikorgatást és a saveróziót (lásd alább). A visszahúzódó íny szabaddá teszi a fognyakat, amelyet nem véd zománc és ez okozhatja a fogak érzékenységét. Továbbá a fogfehérítő kezelést követően is adódhat fogérzékenység.

 

Curaprox Fogérzékenység

Hogyan lehet megakadályozni a fogak saverózióját?Különösen óvatosnak kell lenned a savas ételekkel és italokkal, például kóla és más üdítőkkel, energiaitalokkal, gyümölcsökkel, mert a bennük található savak roncsolják a fogzománc szerkezetét.

Mit tehetsz, hogy elkerüld ezt?

 • Fogyaszd mértékkel ezeket az innivalókat (kóla, narancslé)
 • Savas étel/ital fogyasztása után öblítsd ki a szádat egy kis vízzel
 • Közvetlenül étkezés után kerüld a fogmosást, várj vele legalább egy fél órát.

 Curaprox Fogérzékenység

 

Fogkrém az érzékeny fogakra

Válaszd ki a megfelelő fogkrémet, mely segít a fogérzékenység kezelésében és megelőzésében. A megfelelő fogkrém kiválasztása döntő jelentőségű - ugyanúgy, mint a puha és hatékony fogkefével történő fogmosás. Ha alacsony RDA tartalmú fogkrémet használsz, mely hidroxiapatitot is tartalmaz - például CURAPROX [BE YOU.] -, azzal megerősítheted a fogzománcot.

 

Hidroxiapatit: A legjobb megoldás a fogérzékenységre


Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy rendszeres fogmosással a hidroxiapatit remineralizálja a fogzománcot, elsimítja a fogfelszínt, így az új elszínező részecskék nem tudnak megtapadni és a fogak tovább szépek maradnak.

A CURAPROX [BE YOU.] fogkrémben található színtiszta hidroxiapatit mikrokristályok:

 • Remineralizálják a sérült fogzománcot
 • Csökkentik a szabadon álló fognyak érzékenységét
 • Zárják a pórusokat, amelyek megakadályozzák a fájdalomingerek további terjedését

 

Használj alacsony RDA-összetételű fogkrémet és vigyázz az erős fehérítő fogkrémekkel!

 

Minél magasabb a fogkrém relatív dentin-kopás (RDA) pontszáma, annál károsabb és annál valószínűbb, hogy a fogzománcot károsítja, az olyan durva és csiszoló összetevők miatt, mint a nátrium-metafoszfát, cirkónium-szilikát és a kalcium-pirofoszfát. Hasonlóképpen, az erős fehérítő fogkrémek összetevői szintén fokozott érzékenységet eredményezhetnek.

 

Curaprox Fogérzékenység 

 

Bemutatjuk a CURAPROX [BE YOU.] fogkrémet!

 

 • A hidroxiapatit tartalma kivételes védőhatást biztosít
 • Alacsony RDA szint (RDA kb. 50)
 • Hat friss ízben kapható, így megtalálhatod a hozzád leginkább közelállót: grapefruit + bergamott, őszibarack + barack, görögdinnye, gin tonik + datolyaszilva, szeder + édesgyökér, alma + aloe
 • Természetes összetevői segítenek megelőzni a gyulladás kialakulását

 

 

Fogkefe és a Fogköztisztító kefék

 

Használd az érzékeny fogakhoz ajánlott legjobb fogkefét, a helyes technikával – fogköztisztító kefékkel kiegészítve. Sokan a helytelen technikával és a kemény sörtéjű fogkefével rengeteg kárt tudnak okozni. "Ha mindig túl nagy nyomást fejtünk ki fogainkra, különösen közepesen kemény vagy akár kemény fogkefével, akkor az idővel koptató hatással lesz a fogakra" – mondja a dentálhigiénikus. "Az íny is visszahúzódik és a fognyakak is szabaddá válnak.” Az ilyen fogmosási technika roncsolja a fogzománcot, és ez fogérzékenységhez vezethet.

 

érzékeny fogak Curaprox 

 

Íme a helyes ÚTMUTATÓ:

 

 • A fogak és az íny helyes tisztítása naponta kétszer segít kezelni és megakadályozni a fogak érzékenységét.
 • Helyezd a fogkefét úgy, hogy a sörték fele a fogakon, a másik fele az ínyen legyen.
 • A fogkefét enyhén döntsd be, úgy, hogy a sörte az ínyvonal felé mutasson. Most végezz apró, körkörös mozdulatokat, a lehető legkisebb rányomással.
 • Döntő fontosságú a puha és finom sörtéjű fogkefe használata - például a Curaprox CS 5460 ultra soft fogkefe.
 • Az összes Curaprox fogkefe, akár kézi, akár szónikus, finom és puha CUREN® szálakat tartalmaz - a hagyományos nejlon helyett.Solo Technika az érzékeny, visszahúzódó ínyre

 

A solo technikát a fogak körüli ínyvonal megtisztítására ajánljuk, a CURAPROX CS 1006 egycsomós fogkefével. Ezzel a módszerrel elkerülheted a gyulladást az ínyszéleknél.

Továbbá elkerülheted:

 • Biofilm vagy plakk képződését, lerakódását az ínyvonalban
 • ... így elkerülve a további gyulladásokat…
 • ... ezzel elkerülve az íny visszahúzódását…
 • ... ezzel elkerülve a szabadon álló fognyakat.

 

Curaprox CS 1009 egycsomós fogkefe

 

Építsd be napi rutinodba a fogköztisztító keféket

 

Curaprox fogköztisztítás

 

A „interdentális” rések - a fogak közötti kis hézagok – napi tisztítása megakadályozza az íny visszahúzódását és az érzékenységet, amelyet a szabadon álló fognyakak okoznak. Ehhez megfelelő eszköz a CURAPROX CPS termékcsalád. A legjobb, ha fogorvosod vagy dentálhigiénikusod megmutatja, hogyan kell a fogköztisztító keféket helyesen használni. Fontos, hogy a helyes méretet válaszd, mert ha túl kicsik, nem tisztítanak jól, ha pedig túl nagyok, akkor sérülést okozhatnak.

Hírlevél
feliratkozás