Webshop kategóriák

Terhesség és szájhigiénia

Curaprox terhesség és szájhigiénia

4 dolog, amit minden anyának tudnia kell

 

A várandósság alatt nehezebb a száj egészségének fenntartása. Szeretnénk megmutatni neked a leghatékonyabb technikákat és termékeket, amik segítenek a tökéletes szájhigiénia fenntartásában ez idő alatt is.

A hormonszint változásai következtében, nő a hajlam a fogak felszínén keletkező lepedék felhalmozódására. Ez fájdalmas, duzzadt ínyhez vezethet és a fogmosást vérzés kísérheti. Ha ilyet tapasztalsz, az azt jelentheti, hogy fogínygyulladásod van - ez az ínybetegség korai stádiuma. A kezeletlen fogínygyulladás parodontitiszhez vezethet, ami könnyen fogvesztést okozhat.

 

1. Fájó/gyulladt íny a várandósság alatt

 

gyulladt íny terhesség alatt Curaprox

 

Szerencsére a megfelelő napi rutin segíthet a fogínygyulladás, parodontitisz megelőzésében, illetve a már meglévő probléma kezelésében is. A fogak és a fogíny egészsége kihat az egész szervezetre - beleértve az artériákat, a szívet és az agyat is.

 

Fogszuvasodás várandóság alatt

Mivel ebben az időszakban nő a plakk kialakulásának esélye, így a fogszuvasodás veszélye is nagyobb lesz - amikor a plakk a cukrokat zománcbontó savvakká változtatja.

Hogyan lehet kezelni a fogszuvasodást terhesség alatt?

Ha bármilyen aggályod van a fogszuvasodással kapcsolatban, kérdezd meg fogorvosod. A fogszuvasodás elleni küzdelem legjobb módja azonban az, ha betartod a mindennapi szájápolási rutin egyszerű lépéseit.

 

2. Kívánósság és az egészséges szájhigiénia

 

Curaprox terhesség és szájhigiénia

 

Sok várandós nő számára a kívánósság az első trimeszterben kezdődik - már a terhesség ötödik hététől kezdve - és a második trimeszterben fokozatosan erősödik.

Ha savas vagy édes ételt, italt kívánsz, akkor különös óvatossággal kell eljárnod. A kóla, a narancslé, a gyümölcs és az édesség savassága könnyedén megtámadja és károsítja a fogzománc szerkezetét.

Ne moss fogat azonnal!

Ha lehetséges, próbáld meg kerülni ezeket az ételeket, italokat! Ha ez még sem megy, utána rögtön kortyolj egy kis vizet.


Ha savas ételeket és italokat fogyasztasz, ügyelj arra, hogy legalább fél órát várj a fogmosás előtt – így védheted a fogzománcod.

 

3. Reggeli rosszullét és a fogaid

 

Curaprox terhesség és szájhigiénia

 

Hasonlóképpen, a várandósság során gyakran fellépő hányingerrel és hányással - amelyet gyakran reggeli rosszullétnek is neveznek - a hányásban lévő savak szintén károsíthatják a fogzománcot.

Ilyen rosszullét esetén öblítsd ki a szádat vízzel, és várj legalább fél órát a fogmosással.

 

Várandóság alatti fogásztai ellátás

 

Keresd fel fogorvosod legalább egyszer a várandóság időtartama alatt. Ebben az időszakban fokozott odafigyelést igényel a napi szájápolási rutin.Meg kell mondanod a fogorvosodnak, hogy várandós vagy?Érdemes elmondanod, mert ez befolyásolhatja fogászati ellátást.

 

Fogászati tömések várandóság alatt:

 

Egyes irányelvek azt javasolják, hogy az amalgám tömések eltávolítását vagy cseréjét a várandóság végéig érdemes elhalasztani. A fogröntgent ilyen esetben kerülni kell.

 

Ha bármilyen problémát észlelsz, vagy csak kérdésed lenne fogaiddal kapcsolatosan, ne habozz, keresd fel bátran fogorvosod!

 

4. Az alapvető szájápolási rutin

 

Curaprox terhesség és szájhigiénia

 

A fogak és az íny egészséges állapotának megőrzéséhez és a várandóság alatt kialakuló fogászati problémák megelőzésének legjobb alapja:

  1. Helyes fogmosási technika a megfelelő fogkefével, naponta 2x
  2. Fogköztisztító kefék használata a fogak közötti rések tisztításához

 

FONTOS: A várandós anyukák az esti órákban elég fáradtak lehetnek. Csábító lehet, kihagyni az esti szájápolási rutint, de ne felejtsd el - a következetesség megőrzése a terhesség alatt még fontosabb.

 

Mint már azt tudod, várandósság alatt hajlamosabb lehetsz a fogszuvasodásra. A nátrium-fluorid erősíti a fogzománcot és a fogmosás után ellenállóvá teszi a savakkal szemben. Ugyancsak remineralizálja a zománc réteget és minimalizálja a káros baktériumok elszaporodását, amelyek idővel fogszuvasodáshoz vezethetnek. A CS 5460 puha sörtéjű fogkefe használatát a CURAPROX Enzycal fogkrémekkel kiegészítve javasoljuk.

 

 

 

 

 

 

Hírlevél
feliratkozás