Webshop kategóriák

Szájhigiénia napközben, munkaidőben

19_CURASEPT_STILL_LIFE_18318_kiss.jpg

A megfelelő szájhigiénia elengedhetetlen az általános jóllétünk szempontjából, azonban a napi teendőink során gyakran elfelejtjük, hogy időt szakítsunk a szájápolásra.  Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy kettőből csak egy ember mossa meg a fogait minden étkezés után, 42%-uk csak reggeli és vacsora után mos fogat*.

11_CURASEPT_STILL_LIFE_18144 kis.jpg

 

A megfelelő szájhigiénia elengedhetetlen az általános jóllétünk szempontjából, azonban a napi teendőink során gyakran elfelejtjük, hogy időt szakítsunk a szájápolásra.  Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy kettőből csak egy ember mossa meg a fogait minden étkezés után, 42%-uk csak reggeli és vacsora után mos fogat*.

 

Hogyan alakul a szájhigiénia akkor, ha elmegyünk otthonról?

 

Fontos következetesnek lenni

 

A szájhigiénia kérdése további tehernek tűnhet a napi teendők mellett, ha elmegyünk otthonról. Azonban mégiscsak szükséges foglalkozni vele, mert a lepedék felhalmozódása felelős a legtöbb szájüregi betegségért. Ráadásul az étkezéseket követően a szájban jelenlévő baktériumok részt vesznek a szénhidrátok anyagcseréjében, savas anyagokat termelnek, amelyek csökkentik a pH-szintet, és demineralizációs folyamatokat indítanak el a fogakon. Ez a folyamat megelőzhető speciális termékekkel.

 

Milyen termékeket válasszunk

 

Az egyik termék nem azonos a másikkal: olyan innovatív készítményekben érdemes gondolkodni, melyek fokozzák a száj természetes védekezőképességét. A fogorvos, a dentálhigiénikus és a gyógyszerész azok a szakemberek, akik segítséget tudnak adni a választásban.

 

18_CURASEPT_STILL_LIFE_18338_kis.jpg

 

Íme 5 egyszerű tipp, hogy változtassunk a napközbeni szájápoláson, hogy az élvezetes legyen!

 

  1. A KEVESEBB TÖBB: kompakt szájhigiéniai készlet

 

A szájhigiéniás termékek nem jelenthetnek újabb terhet a táskában, amit cipelni kell. Állíts össze egy kompakt készletet, amely tartalmazza a legalapvetőbbeket az útközbeni higiéniához: válassz például utazó méretű mini termékeket, pl. 100 ml-es szájvizet, mini fogkrémet.

 

  1. FOGKÖZTISZTÍTÓ: a praktikus megoldás

 

Ha a fogselyem és a fogköztiszító kefe használata bizonyos nehézségekbe ütközik a nap folyamán, válasszuk az utóbbit, amely könnyebben használható. A fogköztisztító tökéletes lesz: praktikus és kompakt, ha a sörték jó minőségűek, több napig is kitart.

 

  1. INNOVATÍV FORMULÁK

 

Az egészséges és szép mosoly ápolásához napközben érdemes olyan innovatív készítményekre támaszkodnunk, amelyek többféle hatást képesek magukban egyesíteni: fertőtlenítő és plakkellenes, kellemetlen-szájszag ellenes és remineralizáló hatással bírnak egyben.  Ilyen készítmények tökéletesek az egészséges páciensek számára, és napközben is alkalmasak azoknak, akik reggel és este speciális szájápolási rutint alkalmaznak.

 

  1. Megnyerő ízek

 

Innovatív összetételű, de ugyanakkor vonzó termékeket válasszunk magával ragadó ízvilággal, hogy használatra csábítsanak. Még jobb, ha különböznek az otthoni készítményektől: így az ebédszünet utáni szájhigiénia kellemes élménnyé válik.

 

  1. Az esztétika is fontos

 

A legjobb termékek gyakran vonzó és ellenállhatatlan csomagolással rendelkeznek. Nagyobb megelégedéssel használjuk azt, ami tetszik: miért ne lehetne ez a szájhigiéniára is érvényes? Tehát a csomagolásban is törekedjünk a színre és a kifinomultságra: válasszunk olyan termékeket, melyek az irodai íróasztalunkon is jól mutatnak, és emlékeztetnek nap mint nap a szájhigiénia fontosságára az otthonunkon kívül is. Mert az esztétika is számít, és támogatja, hogy a szájhigiénia pozitív élmény legyen.

  1.  

* Forrás: a Top Doctors® online platform által 2020-ban végzett felmérés.

Hírlevél
feliratkozás