Webshop kategóriák

Szájhigiénia napközben, munkaidőben

19_CURASEPT_STILL_LIFE_18318_kiss.jpg

Kettőből csak egy ember mossa meg a fogait minden étkezés után, 42%-uk csak reggeli és vacsora után mos fogat*.

 

Hogyan alakul a szájhigiénia akkor, ha elmegyünk otthonról?

 

11_CURASEPT_STILL_LIFE_18144 kis.jpg

 

Fontos következetesnek lenni

 

A szájhigiénia kérdése további tehernek tűnhet a napi teendők mellett, ha elmegyünk otthonról. Azonban mégiscsak szükséges foglalkozni vele, mert a lepedék felhalmozódása felelős a legtöbb szájüregi betegségért. Ráadásul az étkezéseket követően a szájban jelenlévő baktériumok részt vesznek a szénhidrátok anyagcseréjében, savas anyagokat termelnek, amelyek csökkentik a pH-szintet, és demineralizációs folyamatokat indítanak el a fogakon. Ez a folyamat megelőzhető speciális termékekkel.

 

Milyen termékeket válasszunk

 

Az egyik termék nem azonos a másikkal: olyan innovatív készítményekben érdemes gondolkodni, melyek fokozzák a száj természetes védekezőképességet. A fogorvos, a dentálhigiénikus és a gyógyszerész azok a szakemberek, akik segítséget tudnak adni a választásban.

 

18_CURASEPT_STILL_LIFE_18338_kis.jpg

 

Íme 5 egyszerű tipp, hogy változtassunk a napközbeni szájápoláson, hogy az élvezetes legyen!

 

 

  1. A KEVESEBB TÖBB:

A szájhigiéniás termékek nem jelenthetnek újabb terhet a táskában, amit cipelni kell. Állíts össze egy kompakt készletet, amely tartalmazza a legalapvetőbbeket az útközbeni higiéniához: válassz például utazó méretű mini termékeket, pl. 100 ml-es szájvizet, mini fogkrémet.

 

  1. A PRAKTIKUMRA ÖSSZPONTOSÍTSUNK:

Ha a fogselyem és a fogköztiszító kefe használata bizonyos nehézségekbe ütközik a nap folyamán, válasszuk az utóbbit, amely könnyebben használható. A fogköztisztító tökéletes lesz: praktikus és kompakt, ha a sörték jó minőségűek, több napig is kitart.

 

  1. INNOVATÍV FORMULÁK

Az egészséges és szép mosoly ápolásához napközben érdemes olyan innovatív készítményekre támaszkodnunk, amelyek többféle hatást képesek magukban egyesíteni: fertőtlenítő és plakkellenes, kellemetlen-szájszag ellenes és remineralizáló hatással bírnak egyben.  Ilyen készítmények tökéletesek az egészséges páciensek számára, és napközben is alkalmasak azoknak, akik reggel és este speciális szájápolási rutint alkalmaznak.

 

  1. AZ A SZÉP, AMI TETSZIK

Innovatív összetételű, de ugyanakkor vonzó termékeket válasszunk magával ragadó ízvilággal, hogy használatra csábítsanak. Még jobb, ha különböznek az otthoni készítményektől: így az ebédszünet utáni szájhigiénia kellemes élménnyé válik.

 

  1. A SZEMÜNK IS AKARJA A MAGA RÉSZÉT

A legjobb termékek gyakran vonzó és ellenállhatatlan csomagolással rendelkeznek. Nagyobb megelégedéssel használjuk azt, ami tetszik: miért ne lehetne ez a szájhigiéniára is érvényes? Tehát a csomagolásban is törekedjünk a színre és a kifinomultságra: válasszunk olyan termékeket, melyek az irodai íróasztalunkon is jól mutatnak, és emlékeztetnek nap mint nap a szájhigiénia fontosságára az otthonunkon kívül is. Mert az esztétika is számít, és támogatja, hogy a szájhigiénia pozitív élmény legyen.

 

* Forrás: a Top Doctors® online platform által 2020-ban végzett felmérés.