Webshop kategóriák

Helyes fogmosási technika

A fogmosás elsődleges és legfontosabb célja az ételmaradék és a lerakódott lepedék eltávolítása, ezáltal a káros plakkréteg kialakulásának megelőzése. A CURAPROX fogkefék kicsi, tömör feje hatékonyan tisztítja a nehezen elérhető területeket is anélkül, hogy sérülést okozna. A speciális CUREN® szálak nedves állapotban is megőrzik kiváló rugalmasságukat és szilárdságukat, így a CURAPROX fogkefék kíméletesen, de alaposan tisztítanak.

 

 

CURAPROX fogkefe használat

 

Elhelyezés: kezdje az alsó fogsor hátsó részének külső felületével. Helyezze a CURAPROX CS 5460 ultra soft fogkefe fejét a leghátsó őrlőfogra félig az ínyt félig a fogat érintve. Döntse úgy a fogkefét, hogy az kb. 45 fokos szögben helyezkedjen el az ínyhez képest. Ez sokkal egyszerűbb, mint gondolná: a CS 5460 ultra soft fogkefe nyele 8 szögletű és ez a kialakítás nagyban megkönnyíti a megfelelő dőlésszögben tartást.

 

 

 

CURAPROX fogkefe használat

 

Külső ív alul
Apró körkörös mozdulatokkal haladjon a hátsó őrlőfogtól az első fogakon át az állkapocs másik oldalán lévő leghátsó fogig. Fordítson figyelmet minden egyes fogra, ismételje ezt a mozdulatot 5-10 alkalommal. A leghátsó őrlőfogat megkerülve tisztítsa meg a hátsó felületet is apró körkörös mozdulatokkal, majd folytassa a belső oldalon. (lásd 3. ábra)

 

 

 

 

CURAPROX fogkefe használat

 

Belső ív alul
Vezesse végig a fogkefét itt is apró körkörös mozdulatokkal szinte rányomás nélkül, amíg eléri a hátsó őrlőfogat, ahonnan elkezdte a fogmosást.

 

 

 

 

 

CURAPROX fogkefe használat

 

A leghátsó őrlőfog mögött
Vezesse körbe a hátsó őrlőfog mentén a sörtéket kis körkörös mozdulatokkal. Ha függőlegesen tartja a fogkefét, az megkönnyíti ennek a területnek az elérését.

 

 

 

 

 

CURAPROX fogkefe használat

Az alsó front fogak belső oldala
Elhelyezés: tartsa a CS 5460 ultra soft fogkefét függőlegesen úgy, hogy a sörték félig az ínyen félig a fogakon helyezkedjenek el. A fogkefét meredek szögben tartva, tisztítsa meg az egyik fogat a másik után rövid, gyengéd mozdulatokkal. Azért tisztítjuk így ezt a területet, mert túl szűk ahhoz, hogy vízszintesen elférjen a fogkefe feje. Ez azonban egy olyan terület, amely kiemelt figyelmet igényel, mivel az alatta található nyálmirigy miatt inkább érintkezik a nyállal. A nyál fokozott jelenléte miatt jobban ki van téve a fogkőképződésnek.

 

 

CURAPROX fogkefe használat

 

Külső ív felül
Akárcsak az alsó fogív esetében, itt is a leghátsó őrlőfognál kell elkezdeni a tisztítást. Helyezze a megfelelő szögbe a fogkefét, majd az 1., 2. és 3. pontban leírtak szerint tisztítsa meg a fogakat. Fordítsa úgy a kefét, hogy az kb. 45 fokos szögben helyezkedjen el az ínyhez képest. Apró körkörös mozdulatokkal haladjon a hátsó őrlőfogtól az első fogakon át az állkapocs másik oldalán lévő leghátsó fogig. Kis mozdulatokkal vezesse körbe a fogkefe fejét a leghátsó őrlőfog körül, majd folytassa tovább a belső oldalon. Itt is kis körkörös mozdulatokkal, rányomás nélkül haladjon, amíg vissza nem ér ahhoz a foghoz, ahonnan elindult.

 

 

 

CURAPROX fogkefe használat

 

 

Felső őrlőfog hátsó oldala
Vezesse körbe a hátsó őrlőfog mentén a sörtéket kis körkörös mozdulatokkal. Ha függőlegesen tartja a fogkefét, az megkönnyíti ennek a területnek az elérését.

 

 

 

 

 

CURAPROX fogkefe használat

 

Első metszőfogak belső oldala
Meredek szögben körkörös mozdulatokkal tisztítsa ezt a területet, a 4. és 5. pontban leírt módon.
Tartsa a CS 5460 ultra soft fogkefét függőlegesen úgy, hogy a sörték félig az ínyen, félig a fogakon helyezkedjenek el. Meredek szögben tartva a fogkefét tisztítsa meg az egyik fogat a másik után rövid, gyengéd mozdulatokkal.

 

 

 

 

 

CURAPROX fogkefe használat

 

Gyerekek esetében fontos a rágófelszínek alapos tisztítása. Kezdje hátul és haladjon előre apró oda-vissza mozdulatokkal. Az életkor előrehaladtával lehet, hogy kevésbé lesz szükség ennek területnek a megtisztítására. Ezt a döntést azonban érdemes fogászati szakemberre bízni, mivel egyénenként eltérhet.

 

Hírlevél
feliratkozás