Webshop kategóriák

Fogköztisztítás fogselyemmel

A frontfogak, különösen az alsók, gyakran nagyon közel vannak egymáshoz. Olyan közel, hogy még a CPS prime 06 fogköztisztító kefe sem használható. Ezekben az esetekben a fogselyem lehet az ideális megoldás. A CURAPROX széles választéka megoldást kínál a saját fogakkal és az implantátummal rendelkezőknek is.

Hurok technika

VIDEÓ

CURAPROX fogselyem használat

 

 


Vegyünk egy kb. 50 cm hosszú fogselyem darabot. 

CURAPROX fogselyem használatA két végét illesszük egymásra és csomózzuk össze. A cél az, hogy a hurok viszonylag szorosan közrefogja a négy ujjat.

CURAPROX fogselyem használatCsak egy minimális távolság szükséges a hüvelyk- és mutatóujj között, mert így biztonságosan és könnyedén irányíthatjuk a fogselymet anélkül, hogy megvágnánk az ínyt.
Ha a hurok túl nagy, akkor a fogselymet nehéz lesz használni.
CURAPROX fogselyem használat
Tipp: csomózzuk össze duplán a fogselymet.

CURAPROX fogselyem használat
A dupla csomónak köszönhetően a hurok fix marad.


CURAPROX fogselyem használatApró vízszintes mozdulatokkal vezesse be a fogselymet a fogak találkozási pontja közé. A hurok technika nagyon egyszerű és alig igényel nyomást, így kicsi az esély arra, hogy esetleg megvágja a fogselyemmel az ínyt.
 

CURAPROX fogselyem használat


Helyezze a hüvelyk és mutatóujját úgy, hogy a fogselyem körbeérje a fogat amennyire lehetséges. Ezzel nagyobb felület megtisztítását teszi lehetővé. 

Vezesse végig óvatosan a fogselymet két-három alkalommal fel-le mozgatva a fogak érintkezési pontja és az ínybarázda (sulcus) között.

Fordítsa a fogselymet a másik fog irányába és ismételje meg az előbbi tisztító mozdulatokat.
Akárcsak korábban, csúsztassa a kontaktpont fölé a fogselymet apró vízszintes mozdulatokkal, majd lépjen tovább a következő fogközre.

Facebook