Webshop kategóriák

Fogköztisztítás fogselyemmel

A frontfogak, különösen az alsók, gyakran nagyon közel vannak egymáshoz. Olyan közel, hogy még a CPS prime 06 fogköztisztító kefe sem használható. Ezekben az esetekben a fogselyem lehet az ideális megoldás. A CURAPROX széles választéka megoldást kínál a saját fogakkal és az implantátummal rendelkezőknek is.

Hurok technika

 

CURAPROX fogselyem használat

 

 


Vegyünk egy kb. 50 cm hosszú fogselyem darabot. 

CURAPROX fogselyem használatA két végét illesszük egymásra és csomózzuk össze. A cél az, hogy a hurok viszonylag szorosan közrefogja a négy ujjat.

CURAPROX fogselyem használatCsak egy minimális távolság szükséges a hüvelyk- és mutatóujj között, mert így biztonságosan és könnyedén irányíthatjuk a fogselymet anélkül, hogy megvágnánk az ínyt.
Ha a hurok túl nagy, akkor a fogselymet nehéz lesz használni.
CURAPROX fogselyem használat
Tipp: csomózzuk össze duplán a fogselymet.

CURAPROX fogselyem használat
A dupla csomónak köszönhetően a hurok fix marad.


CURAPROX fogselyem használatApró vízszintes mozdulatokkal vezesse be a fogselymet a fogak találkozási pontja közé. A hurok technika nagyon egyszerű és alig igényel nyomást, így kicsi az esély arra, hogy esetleg megvágja a fogselyemmel az ínyt.
 

CURAPROX fogselyem használat


Helyezze a hüvelyk és mutatóujját úgy, hogy a fogselyem körbeérje a fogat amennyire lehetséges. Ezzel nagyobb felület megtisztítását teszi lehetővé. 

Vezesse végig óvatosan a fogselymet két-három alkalommal fel-le mozgatva a fogak érintkezési pontja és az ínybarázda (sulcus) között.

Fordítsa a fogselymet a másik fog irányába és ismételje meg az előbbi tisztító mozdulatokat.
Akárcsak korábban, csúsztassa a kontaktpont fölé a fogselymet apró vízszintes mozdulatokkal, majd lépjen tovább a következő fogközre.

Hírlevél
feliratkozás