Webshop kategóriák

Hogyan ellenőrizheted fogaid tisztaságát?

122111.jpg

Az egészséges szájban a baktériumok egyensúlyban vannak: nincs gyulladás, a fogak erősek és - ha odafigyelünk a megfelelő víz- és ételfogyasztásra, valamint a rendszeres fogmosásra - a leheletünk is friss. Ám amint a baktériumok elkezdenek biofilmet képezni szánkban, az egyensúly felborul. A megfelelő szájhigiénia a kulcs az egyensúly helyreállításához.

 

Próbáld ki ezt a négy tesztet és ellenőrizd szád frissességét!

 

 

  1. Nyelvteszt

 

Húzd végig a nyelvedet a fogaid minden felületén. Ha a fogaidat olyan simának érzed, mint az üveg, akkor jól mostál fogat. Ha néhány területet még mindig kissé érdesnek érzel, akkor újra meg kell mosnod őket.

A baktériumok már két órával a fogmosás után elkezdik a biofilm réteg kialakítását. Ez a biofilm 48 óra elteltével megerősödik és vastagabb lepedékké alakul. Ezt a lepedéket csak fogkefével végzett mechanikus tisztítással lehet megbontani és eltávolítani.

Ha a lepedék túl sokáig marad a fogakon, az számos problémához vezethet, beleértve a fogszuvasodást, az ínygyulladást vagy akár a parodontitist is.

Ahhoz, hogy elkerüld ezeket a kellemetlen problémákat, megfelelően kell tisztítanod a fogaidat, beleértve a nehezen hozzáférhető területeket, például az íny és a fogak közötti vonalat, ahol a lepedék könnyen megtelepszik.

 

HOGYAN ELLENŐRIZHETED FOGAID TISZTASÁGÁT?

 

  1. Tesztelés fogköztisztító kefével

 

Vannak olyan területek a szájban, melyeket a hagyományos fogkefével nem lehet elérni és megtisztítani. Ezek a fogközök.

Ha ellenőrizni szeretnéd, hogy a fogközeid tiszták-e, használj fogköztisztító kefét. Csak dugd be az interdentális kefét a fogaid közötti résbe - ügyelj arra, hogy a megfelelő méretet használd -, és húzd ki. Elég valószínű, hogy fehér, pépes anyag fogja borítani a kefét; ez a lepedék.

A kétszeres ellenőrzéshez szagold meg gyorsan a fogköztisztító kefét, miután kihúztad a fogközökből. A fogaid közt maradt lepedék nem maradhat ott. A rossz lehelet, a fogszuvasodás és az ínybetegségek elkerülése érdekében érdemes naponta megtisztítani a fogközeidet a lepedéktől.

 

Kép343.jpg

 

  1. Légzési teszt

 

Egy másik teszt- a leheletvizsgálat- amellyel megállapíthatod, hogy fogaid, ínyed és a fogközeid alaposan és megfelelően megtisztultak-e.

Mosd meg a kezed, majd a nyelved hátsó részével nyald meg a csuklód belső részét (azt a helyet, ahová általában a parfümöt fújod). Ezután szagold meg a csuklódat. Az a szag, amit érzel, a leheleted tényleges szaga.

Ha nem olyan kellemes, mint amilyennek szeretnéd, akkor figyelj oda még jobban a szád minden nehezen elérhető zugára. A nem friss leheleted oka a lepedékben található mikroorganizmusok lehetnek, amelyek kellemetlen szagú kénvegyületeket termelnek.

 

HOGYAN ELLENŐRIZHETED FOGAID TISZTASÁGÁT?

Nyald meg a csukló belső részét a nyelved hátsó részével

HOGYAN ELLENŐRIZHETED FOGAID TISZTASÁGÁT?

Ezután szagold meg a csuklódat. A szag, amit érzel, a leheleted tényleges szaga.

 

  1. Egycsomós fogkefe teszt

 

Az egycsomós fogkefe kifejezetten arra szolgál, hogy minden egyes fogat lépésről lépésre, egyenként tisztíts meg. Az íny és a fog közötti területet is könnyebben meg tudod tisztítani anélkül, hogy az íny megsérülne.

Ahhoz, hogy teszteld, mennyire tiszták a fogaid, mosd meg az egyik elülső fogad az egycsomós fogkefével. Ezután vezesd végig nyelved a megmosott fogon és néhány szomszédos fogon is. Azonnal érezned kell a különbséget - az egycsomós fogkefével tisztított fog érezhetően simább lesz, mint a többi.

HOGYAN ELLENŐRIZHETED FOGAID TISZTASÁGÁT?

Próbáld meg ezeket az egyszerű lépéseket beilleszteni a napi fogmosási rutinodba. Az eredmények hamarosan nyilvánvalóvá válnak - friss lehelet és egészséges száj.

 

Hírlevél
feliratkozás