Webshop kategóriák

Hogyan kerül a fogkefe fejbe 5460 db sörteszál mindössze 2,5 másodperc alatt?!

1. Öntőforma és a színek

A hőlágyító szakasznál két vastag tömlő ereszkedik le a mennyezetről és vezet egy legalább kisteherautó méretű szerkezetbe. Itt a granulátumot és a festéket 240 ° C-ra melegítik, cseppfolyósítják és a fogkefe színes öntőformájába préselik. Mindez másodpercek alatt elkészül! A hűtés és a dombornyomás után a kefék készen állnak arra, hogy a következő szintre lépjenek.

 

   Curaprox fogkefe gyártás

 

Curaprox fogkefe gyártás  

2. Sörték

Egy emelettel feljebb készülnek a sörték. Az emberi szem alig tud lépést tartani a sörték kötegeit a fogkefe fej 39 apró lyukába rögzítő robotok mozgásával. Mindössze 2,5 másodpercig tart, amíg egyetlen fogkefefejbe belekerül akár 5460 db sörte. A sörtékhez használt anyag nagyon különleges. A Curaden cég által szabadalmaztatott Curen szálak nagyon kíméletesek az ínnyel.

 

Curaprox fogkefe gyártás 

  Curaprox fogkefe gyártás

 

3. Vágás és kerekítés


Három vágási folyamat szükséges ahhoz, hogy a sörték azonos hosszúságúakká váljanak.  Ezt követően a még szögletes sörték végét lekerekíti a csiszológép úgy, hogy ne okozzanak sérüléseket a szájban.

 

Curaprox fogkefe gyártás


4. Minőség ellenőrzés


A gyártási folyamat során minden egyes fogkefét kétszer ellenőrzünk. Az elsőt automatikusan vezérelt kamerák hajtják végre, közvetlenül a lekerekítés után. Ha bármilyen probléma merül fel, például hiányzik egy szín, a fogkefét gyorsan eltávolítják a többi közül.

 

Curaprox fogkefe gyártás

 

A második ellenőrzés a vágási és a kerekítési folyamat után következik: a kamerák és a munkások ellenőrzik a kész fogkeféket. Amennyiben bármilyen sörte kijön, akkor azt a munkások kézzel levágják.


5. Csomagolás


Már csak a csomagolás van hátra. A fogkefe átlátszó védőkupakot kap, amelyet egy közeli gyár gyárt. Ezután buborékfóliába, majd végül egy kartondobozba kerülnek, és… használatra készek.

 

   Curaprox fogkefe gyártás

 

  Curaprox fogkefe gyártás

 

 

 

Hírlevél
feliratkozás