Webshop kategóriák

Hogyan kerül a fogkefe fejbe 5460 db sörteszál mindössze 2,5 másodperc alatt?!

1. Öntőforma és a színek

A hőlágyító szakasznál két vastag tömlő ereszkedik le a mennyezetről és vezet egy legalább kisteherautó méretű szerkezetbe. Itt a granulátumot és a festéket 240 ° C-ra melegítik, cseppfolyósítják és a fogkefe színes öntőformájába préselik. Mindez másodpercek alatt elkészül! A hűtés és a dombornyomás után a kefék készen állnak arra, hogy a következő szintre lépjenek.

 

   Curaprox fogkefe gyártás

 

Curaprox fogkefe gyártás  

2. Sörték

Egy emelettel feljebb készülnek a sörték. Az emberi szem alig tud lépést tartani a sörték kötegeit a fogkefe fej 39 apró lyukába rögzítő robotok mozgásával. Mindössze 2,5 másodpercig tart, amíg egyetlen fogkefefejbe belekerül akár 5460 db sörte. A sörtékhez használt anyag nagyon különleges. A Curaden cég által szabadalmaztatott Curen szálak nagyon kíméletesek az ínnyel.

 

Curaprox fogkefe gyártás 

  Curaprox fogkefe gyártás

 

3. Vágás és kerekítés


Három vágási folyamat szükséges ahhoz, hogy a sörték azonos hosszúságúakká váljanak.  Ezt követően a még szögletes sörték végét lekerekíti a csiszológép úgy, hogy ne okozzanak sérüléseket a szájban.

 

Curaprox fogkefe gyártás


4. Minőség ellenőrzés


A gyártási folyamat során minden egyes fogkefét kétszer ellenőrzünk. Az elsőt automatikusan vezérelt kamerák hajtják végre, közvetlenül a lekerekítés után. Ha bármilyen probléma merül fel, például hiányzik egy szín, a fogkefét gyorsan eltávolítják a többi közül.

 

Curaprox fogkefe gyártás

 

A második ellenőrzés a vágási és a kerekítési folyamat után következik: a kamerák és a munkások ellenőrzik a kész fogkeféket. Amennyiben bármilyen sörte kijön, akkor azt a munkások kézzel levágják.


5. Csomagolás


Már csak a csomagolás van hátra. A fogkefe átlátszó védőkupakot kap, amelyet egy közeli gyár gyárt. Ezután buborékfóliába, majd végül egy kartondobozba kerülnek, és… használatra készek.

 

   Curaprox fogkefe gyártás

 

  Curaprox fogkefe gyártás

 

 

 

Hírlevél
feliratkozás

Az Adatvédelmi tájékoztatót megértettem és elfogadom, feliratkozok a Sager Dental Kft. hírlevelére.