Webshop kategóriák

Plakkfestő tabletta - a helyes fogtisztítási technika ellenőrzésére

Plakk

A fogbetegségek jelentős részéért a fogakra lerakódó lepedék (plakk) a felelős. A plakk sárgásfehér színe hasonlít a fog színére, ezért nehezen látható szabad szemmel. A plakkfestés segít ellenőrizni fogtisztítási technikánk hatékonyságát!

Fogaink folyamatosan ki vannak téve a baktériumok támadásának. Bár minden egészséges ember szájában milliónyi baktérium és mikroba található, amelyek a megfelelő szájflóra elengedhetetlen részei, lerakódásuk komoly fogápolási problémákhoz vezet. Alapos fogmosás nélkül a fogakon és az ínyszélen kialakul a plakk (más néven lepedék), ami a baktériumokból álló filmszerű réteg.
Ez a plakk okozza a fogszuvasodást, az ínygyulladást (gingivitis), súlyosabb esetben pedig a fogágygyulladást (parodontitis) is.

A plakk nehezen látható mivel fehér színű, ezért a fogorvosok és dentálhigiénikusok a plakkfestő tablettát ajánlják a láthatóvá tételhez.

Megkönnyíti az alapos tisztítást és lehetőséget nyújt a fogmosás hatékonyságának ellenőrzésére.

Két különböző színnel festi meg a régi és az új plakkot.

Régi plakk = kék szín, Friss plakk = piros szín.

Használata egy héten egyszer javasolt. Gyermekeknek játékosan mutathatjuk meg, hogy mely területeken maradt ki a fogmosás, így ösztönözhetjük őket az alaposabb tisztításra. A plakkfestő tablettát 6 éves kortól bárki használhatja, szülői felügyelet mellett. Kellemes, gyümölcs ízű, könnyen eltávolítható a fogakról.

Miért két tónusú?

  • Mert különbséget tesz a régi és a friss plakk között.
  • Mert megmutatja azokat a területeket, ahol alaposabb fogmosás szükséges.

Plakkfestő tabletta használati útmutató:

  1. Rágjon össze egy tablettát, majd nyelve segítségével, a nyállal együtt oszlassa szét a szájban.
  2. Köpje ki a maradékot és finoman öblítse ki a száját vízzel.
    A TABLETTÁT NE NYELJE LE!
  3. A tükörbe nézve, az elszíneződött részeken láthatja a plakkot és az ételmaradékot. Ezután lépésről lépésre tisztítsa meg a fogait.

A legjobb, ha este végezzük a plakkfestést. Ha a fogainkon elszíneződést látunk, újra mossunk fogat.

Próbálja ki, érdemes, meglepő lesz a látvány!

Hírlevél
feliratkozás