Webshop kategóriák

ÁSZF

Kérjük figyelmesen olvassa el vásárlás előtt!

Kérjük, hogy csak akkor vásároljon webáruházunkban, ha jelen ÁSZF feltételeit megismerte és azt maradéktalanul elfogadja. A Webáruházban történő vásárlás esetén a jelen ÁSZF valamennyi rendelkezése elfogadottnak tekintendő.

Tájékoztatjuk, hogy az www.sagerdental.hu Webáruház használatával, illetve a regisztrációval Ön, mint vásárló (a továbbiakban: Vásárló) elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt rendelkezéseket.

A Megrendelőlap elküldésével és annak a Sager Dental Kft. által történő visszaigazolásával a Sager Dental Kft. és a Vásárló között, a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre. A Szerződés határozott időre szól, és a Megrendelés Vásárló általi törénő kifizetésével és átvételével teljesül.

A Webáruházon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbelinek, azt a Sager Dental Kft. nem iktatja, így az utólag nem hozzáférhető és nem megtekinthető.

A szerződést kizárólag magyar nyelven lehet kötni.

 

Üzemeltető, szolgáltató adatai

Cégnév:  Sager Dental Kft.
Székhely:  1026 Budapest, Pasaréti út 122-124. B. ép. Magyarország
Cégjegyzékszám:  01-09-736163
Cégnyilvántartásba bejegyző hatóság:  Fővárosi Törvényszék Cégbíróság
Adószám:  13457141-2-41
Bankszámlaszám: K&H Bank:  10201006-50275540-00000000
Adatkezelési nyilvántartási szám:  NAIH 04378-0001
E-mail:  info@sagerdental.hu
Telefon: 06 1 324-2440

 

Regisztráció

A Webáruházban történő vásárláshoz regisztráció szükséges.

A regisztráció során a Vásárlónak a következő adatokat kell megadnia: Családnév, Keresztnév, E-mail cím, Telefonszám, Cím (Ország, Irányítószám, Város, Utca). A regisztráció során megadott Címet a Webáruház alapértelmezett szállítási címként kezeli, melyet a Vásárló módosíthat az eltérő szállítási címre vonatkozó négyzet bepipálásával.

Vállalkozás részére történő vásárlás esetében a cégnevet valamint az adószámot is fel kell tüntetni a regisztrációs adatoknál.

A regisztrációt követően azonnal elkészül a Vásárló személyes fiókja, ennek megtörténtéről e-mail értesítőt kap az általa megadott e-mail címre.

A regisztrációnál a Vásárlónak ügyelnie kell az adatok pontosságára és hitelességére, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a megrendelése. A regisztrációt egyszer kell végrehajtani, a későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégezni.

A Vásárló a regisztráció során dönthet arról is, hogy fel kíván-e iratkozni a Sager Dental Kft. elektronikus hírlevelére és ezzel igénybe veszi a személyre szabott ajánlatainak lehetőségét is. Amennyiben a Vásárló megjelöli a feliratkozásra vonatkozó lehetőséget, a feliratkozás megtörténtéről értesítőt kap az általa megadott e-mail címre.

A Vásárló a regisztráció során megadott adatait bármikor módosíthatja, illetve bővítheti.

 

Termékek és árak

A Vásárló a Webáruház aktuális termékkínálatában szereplő termékeket (továbbiakban „Termék”) rendelheti meg.

A Termékek mellett az adott időpontban érvényes bruttó ár szerepel, amely végső fogyasztói árnak tekintendő. A Termékekre rákattintva megjelenő részletes ismertetésénél a nettó ár + Áfa összeg is feltüntetésre kerül.

A Termékekre rákattintva megjelennek azok lényeges jellemzői, cikkszámuk, rövid leírásuk, és az, hogy aktuálisan elérhetőek-e a raktárból. A Webáruházból csak elérhetőként megjelölt Termékeket lehet megrendelni.

Az árkedvezménnyel forgalmazott Termékek esetében az árkedvezmény ténye kerül feltüntetésre. A Termékek részletes ismertetésénél az eredeti bruttó ár is szerepel.

A Termékek árainak megváltoztatására vonatkozó jogot a Sager Dental Kft. fenntartja azzal, hogy az árváltoztatás a Webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg válik hatályossá. Az árváltoztatás nem befolyásolja a hatályba lépést megelőzően megrendelt Termékek árát.

Az esetlegesen felmerülő kiszállítási díj a feltüntetett fogyasztói árakon felül kerül felszámításra. A szállítási díj tartalmazza az ÁFÁ-t. Külön csomagolási költséget nem számolunk fel.

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

 

Megrendelés menete és fizetés

A Vásárló a Webáruházban a kategóriákba rendszerezett oldalakról választhatja ki a megrendelni kívánt Terméket és annak mennyiségét („Megrendelt Termékek”) a kosár ikonra kattintva. A Vásárló az általa megvásárlásra kijelölt termékeket a kosár tartalma alapján folyamatosan ellenőrizheti, és szükség esetén törölheti azokat vagy változtathatja a megvásárolni kívánt mennyiségeket.

A megrendelési folyamat véglegesítését a Vásárló a Webáruházban a Pénztár feliratra kattintva kezdeményezheti. Amennyiben a Vásárló még nem jelentkezett be vagy még nem regisztrált a webáruházban, akkor ezt a Pénztárba lépés előtt meg kell tennie.

A megrendelés véglegesítésének folyamata:

1. első lépésben a Vásárlónak ellenőriznie kell a saját adatait, számlázási és a szállítási címét, valamint a bevásárlókosár tartalmát, hogy az ott feltüntetett Termékek köre és az azokhoz kapcsolódóan feltüntetett ár továbbra is egybeesik-e vásárlási szándékaival;

2. második lépésben a Vásárló rögzítheti a kedvezményre jogosító kódot, amennyiben rendelkezik ilyennel;

3. harmadik lépésben a Vásárlónak ki kell választania a fizetési módot, az alábbi két lehetőség közül:

   • Utánvétes fizetés:a Vásárló a Megrendelt termékek vételárát és a szállítási költséget a küldemény átvételekor fizeti készpénzben a küldemény kézbesítőjének vagy bankkártyával egyenlíti ki. Utánvétes fizetés díja: bruttó 400 Ft.
   • Online bankkártyás fizetés (előrefizetés): a Vásárló a Megrendelt termékek vételárát és a szállítási költséget az OTP Mobil Kft. által biztosított biztonságos SimplePay szolgáltatáson keresztül fizeti bankkártyás vagy azonnali átutalásos fizetéssel.
    A SimplePay Szolgáltatást bárki jogosult igénybe venni, amennyiben magára nézve kötelezőnek ismeri el az OTP Mobil Kft. SimplePay szolgáltatás igénybevételére vonatkozó általános felhasználási feltételeket (a továbbiakban: Simple ÁSZF) és a tranzakció teljesítéséhez szükséges adatokat megadja.
    Elfogadott kártyatípusok: MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron.
    A SimplePay Szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban a Vásárlót az OTP Mobil Kft.-vel szemben külön díj nem terheli

4. negyedik lépésben a Vásárló kiválasztja a szállítási/átvételi helyet. Szállítási címként a Webáruház felületén kiválasztható:

   • Házhozszállítás futárszolgálattal: a Vásárló által megadott szállítási címre a GLS Futárszolgálat (továbbiakban GLS) kézbesíti a csomagot, munkanapokon 8-17 óra között. Szállítási címként olyan címet kell megadni, ahol a szállítás várható időpontjában tartózkodik olyan személy, aki a csomagot át tudja venni. Ha a Vásárló szállítási címként munkahelyi címet jelöl meg, akkor ezt a szállítási cím rovatban vagy a Megjegyzésben kell feltüntetni.
    Sikertelen kiszállítás esetén a futár egy további időpontban újra megpróbálja a kézbesítést. Amennyiben a második alkalommal sem sikerül a csomagot átadnia, akkor a megrendelés visszakerül a Sager Dental Kft-hez.
    Ezt követően, az ismételt kiszállítás többletköltsége - az eredeti megrendeléshez kapcsolódó szállítási költségen felül - a Vásárlót terheli.
   • Házhozszállítás MPL futárszolgálattal: a Vásárló által megadott szállítási címre az MPL Futárszolgálat (továbbiakban MPL) kézbesíti a csomagot, munkanapokon 8-17 óra között. Szállítási címként olyan címet kell megadni, ahol a szállítás várható időpontjában tartózkodik olyan személy, aki a csomagot át tudja venni. Ha a Vásárló szállítási címként munkahelyi címet jelöl meg, akkor ezt a szállítási cím rovatban vagy a Megjegyzésben kell feltüntetni.
    Sikertelen kiszállítás esetén a futár egy további időpontban újra megpróbálja a kézbesítést. Amennyiben a második alkalommal sem sikerül a csomagot átadnia, az MPL a címhelyen értesítőt hagy, melyen feltünteti azt a postahelyet, illetve őrzési időt, ahol és ameddig a jogosult átveheti a küldeményt.
    Ezt követően, az ismételt kiszállítás többletköltsége - az eredeti megrendeléshez kapcsolódó szállítási költségen felül - a Vásárlót terheli.

5.  a Megrendelés véglegesítése előtt a Vásárlónak ismét van lehetősége a megrendelés részleteinek ellenőrzésére. Amennyiben mindent rendben talál, úgy a Tudomásul veszem, hogy a "Megrendelés" gomb megnyomásával fizetési kötelezettségem keletkezik. Valamint elolvastam és elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket pont elfogadását követően a Vásárlás véglegesítése feliratra kattintva a Vásárló véglegesíti megrendelését.

6. a Megrendelés véglegesítéséről a Sager Dental Kft. visszaigazoló e-mailt küld a Vásárló által megadott elektronikus levelezési címre, amelyben megtalálható a Megrendelés egyedi azonosítója és a megrendelés részleteinek összefoglalása. A visszaigazoló e-mail egyúttal a megrendelés elfogadásának minősül.

Fizetés:  Amennyiben a Vásárló a rendelési folyamat során az Online Bankkártyás fizetési módot választotta, akkor a megrendelés véglegesítését követően a Vásárló az OTP Mobil Kft. által üzemeltetett, biztonságos SimplePay online fizetési felületre kerül. Itt a Vásárló a kártyaadatainak megadását követően engedélyezi a tranzakciót, amelyről az OTP Mobil Kft visszaigazoló e-mailt küld az Vásárló felé. Bankkártyás fizetés (OTP SimplePay) esetén a leadott rendelésekben utólag a Vásárló nem tud módosítani.

 

Megrendelés feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon, 8-16 óráig történik.

A megrendelések általános teljesítési határideje GLS futárszolgálattal, a visszaigazolástól számított 2-5 munkanap, MPL futárszolgálattal 3-7 munkanap.

A Sager Dental Kft. fenntartja a jogot, hogy ha a Vásárló nem teljesíti a fizetési kötelezettségét vagy elmulasztja átvenni a csomagot, akkor akár a már visszaigazolt megrendelés esetén is – részben vagy egészben - elálljon a szerződéstől, és visszautasítsa a megrendelés teljesítését.

A Sager Dental Kft. az elállásra vonatkozó nyilatkozatát elektronikus levélben küldi meg a Vásárló által megadott e-mail címre.

Részteljesítésre kizárólag a Vásárlóval történő egyeztetést követően kerülhet sor.

 

Kiszállítás

A számlát és (ha van) a garancialevelet a csomag tartalmazza.

Vásárló elfogadja és tudomásul veszi, hogy a csomag átvételét követően utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt a Sager Dental Kft.-nek jogában áll visszautasítani.

Fontos, hogy a Vásárló a csomagot átvételkor köteles megvizsgálni. Amennyiben a csomagoláson vagy a termékeken bármilyen sérülést észlel, illetve a csomag hiányos, kérnie kell a jegyzőkönyv felvételét és vissza kell utasítania a csomag átvételét!

Tájékoztatjuk, hogy a Sager Dental Kft kizárólag Magyarországon belül vállal kiszállítást.

 

Szállítási költségek magánszemélyeknek:

 • A szállítás választható GLS futárszolgálat vagy MPL futárszolgálat házhozszállítással.
 • Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén átvállaljuk a kiszállítás díját.
 • Bruttó 20.000 Ft alatti rendelésnél GLS futárszolgálattal: bruttó 1689 Ft.
 • Bruttó 20.000 Ft alatti rendelésnél MPL futárszolgálattal: bruttó 1990 Ft.*
 • Kezelési költség MPL futárszolgálattal való szállítás esetén: bruttó 499 Ft.**
 • Utánvét díja minden szállítási módnál: bruttó 400 Ft. Utánvétes fizetés esetén a végösszeget a csomag kézbesítésekor készpénzben vagy bankkártyával a futárnak egyenlíti ki.

*    Maximum 10 kg-os csomagokat tudunk MPL futárszolgálattal küldeni.

**  Kezelési költség: a termékek eljuttatása postahivatalba

 

Szállítási költségek szakembereknek (fogorvos, dentálhigiénikus, patika, viszonteladó):

 • A szállítás minden esetben GLS futárszolgálat házhozszállítással történik.
 • Fogorvos, dentálhigiénikus, patika, viszonteladó rendelése esetén bruttó 20.000 Ft (nettó 15.748 Ft) feletti rendeléskor vállaljuk át a kiszállítás költségét, bruttó 20.000 Ft (nettó 15.748 Ft) alatti rendelés esetén a kiszállítás díja bruttó 1905 Ft (nettó 1.500 Ft).
 • Utánvét díja: bruttó 400 Ft (nettó 315 Ft). Utánvétes fizetés esetén a végösszeget a csomag kézbesítésekor készpénzben vagy bankkártyával a futárnak egyenlíti ki.

 

Elállási jog

A Vásárlónak jogában áll a Csomag átvételétől számított 14 (tizennégy) napon belül, indokolás nélkül elállni a Szerződéstől. A Vásárló elállási jogát írásban, elállási nyilatkozat formájában gyakorolhatja az alábbi módokon:

 • a termékek visszaadásával egyidejűleg mellékelnie kell ahhoz az elállásról szóló nyilatkozatot;
 • az elállási nyilatkozatot e-mailben közvetlenül megküldve az info@sagerdental.hu e-mail címre.

Ide kattintva letöltheti az elállási nyilatkozatot.

Ebben az esetben a megrendelt Terméket sértetlen és hiánytalan állapotban vissza kell csomagolni és vissza kell küldeni a Sager Dental Kft. címére: 1026 Budapest Pasaréti út 122-124. B. ép.

A Vásárló elállása esetén a Megrendelt Termékek Sager Dental Kft-hez történő visszajuttatásának költsége (ideértve különösen a postai díjakat) a Vásárlót terheli.

A Sager Dental Kft haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat és a visszaküldött termék kézhezvételét követő 14 (tizennégy) napon belül visszatéríti a Vásárlónak a kifizetett vételárat és a szállítási költséget banki átutalással. Ehhez a Vásárlónak az elállási nyilatkozatában meg kell adnia a bankszámlaszámát, és a számlakezelő bank nevét.

A Sager Dental Kft a visszatérítés összegét mindaddig visszatarthatja, amíg a megrendelt terméket sértetlen és hiánytalan állapotban vissza nem kapja.

A Vásárló nem gyakorolhatja az elállási jogát, olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

Az elállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár e.

 

Kellékszavatosság, termékszavatosság

A Vásárlónak ki kell választania, hogy az ún. kellékszavatossági , termékszavatossági  és a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó jótállási szabályok közül melyik az amely a termékkategória, a hiba jellege és az igényérvényesítés időpontja alapján adott esetben a leginkább szolgálja az érdekeit.

A Vásárló a Sager Dental Kft. hibás teljesítése esetén kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Szavatossági igénye érvényesítésekor a Szerződés megkötését a Vásárlónak kell bizonyítania. A Szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló dokumentumot a Vásárló bemutatja.

Termékszavatossági igényként a Vásárló kizárólag a hibás megrendelt termék kijavítását vagy kicserélését kérheti a Sager Dental Kft-től vagy a megrendelt termék gyártójától. A megrendelt termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalkor hatályos minőségi követelményeknek, vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. A megrendelt termék hibájának bizonyítása a Vásárlót terheli.

A Vásárló a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a Sager Dental Kft-val vagy a megrendelt termék gyártójával közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Vásárló felelős.

Az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő 1 éven belül a Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen. A teljesítéstől számított 1 év eltelte után azonban a Vásárló köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

A Vásárló termékszavatossági igényét a megrendelt termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 (két) éven belül érvényesítheti, amely határidő jogvesztő.

A Sager Dental Kft vagy a gyártó mentesül a termékszavatossági igénye alól, amennyiben bizonyítja, hogy:

 • a megrendelt terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető, vagy
 • a megrendelt termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A Vásárló ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.

A Sager Dental Kft törekszik arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb 15 (tizenöt) napon belül elvégezze.

A Vásárló - választása szerint - a következő kellékszavatossági igényekkel élhet:  

 • Kérheti a Megrendelt Termék kijavítását vagy kicserélését, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Sager Dental Kft számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.
 • Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Vásárló nem kéri, illetve nem kérheti, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását

Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a Sager Dental Kft-t terheli.

 

Jótállás

A fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

A Sager Dental Kft minden nála vásárolt műszaki cikkre 2 éves jótállási (garanciális) időt biztosít.

A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek tekintetében a kötelező jótállás 1 év, azonban a Sager Dental Kft a törvény által biztosított egy év jótállási időn túl további 1 év jótállási (önkéntes jótállás) időt biztosít a rendelet mellékletében meghatározott termékekre vonatkozóan és egyéb, a Korm.rendelet mellékletében fel nem sorolt termékek esetében is biztosítja a 2 éves jótállási időt. Az egyes termékekre vonatkozó jótállási időtartam a termék adatlapján kerül feltüntetésre.

A jótállás kezdő időpontja a termék Vásárló történő átadásának a napja.

Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Vásárló részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát:

 • szakszerűtlen üzembe helyezés
 • rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,
 • helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás,
 • elemi kár, természeti csapás okozta.

Jótállás keretébe tartozó hiba esetén a Vásárló elsősorban kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Sager Dental Kft-nek a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével a Vásárlónak okozott érdeksérelmet.

Ha a Sager Dental Kft. a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a Vásárló érdekeit kímélve nem tud eleget tenni, vagy ha a Vásárlónak a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, a Vásárlónak– választása szerint – a vételár arányos leszállítását igényelheti, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és a Vásárló által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a Vásárló érdekeit kímélve kell elvégezni.

A Sager Dental Kft törekszik arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a Vásárló a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni. A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Sager Dental Kft-t terhelik.

Az esetleges jogviták elbírálására a Felek a Pesti Központi Kerületi Bíróság illetékességét kötik ki.

 

Adatvédelem

A weboldal használatát a Sager Dental Kft. nem köti regisztrációhoz.
A webáruházban történő vásárláshoz azonban regisztráció szükséges, melynek során a Sager Dental Kft. a felhasználó személyes adatainak birtokába jut.

Az adatvédelmemre vonatkozó részletes szabályozást az Adatkezelési tájékoztató a weboldal használatához tartalmazza.

 A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2001. évi CVIII. Törvény, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak.

 

Frisstíve: 2024.03.26.

Hírlevél
feliratkozás