Webshop kategóriák

FEKETE az új fehér!

A svájci Curaprox termékcsalád legújabb tagja egy fehérítő hatású fogkrém. A fogak egészségének megőrzése érdekében az elszíneződéseket aktív szén távolítja el, kémiai fehérítés vagy a fogzománc koptatása helyett. A fogkrém az aktív szénnek köszönheti a színét és nevét is: “Black is white”
 
Mi késztethet egy, az egészséges szájhigiénia iránt elkötelezett márkát arra, hogy fehérítő hatású fogkrémet készítsen? A svájci Curaprox az aktív szenet választotta hatóanyagként ehhez a gyengéd fehérítő hatású fogkréméhez. Ez a fekete összetevő az, amiről a termék a nevét kapta: “Black Is White”, vagyis Fekete az új Fehér. Az aktív szén anélkül távolítja el a szennyeződéseket, hogy koptatná a fogzománcot és semmilyen kémiai fehérítő anyagot nem tartalmaz. Ehelyett, magába szívja az elszíneződést okozó részecskéket, és finoman eltünteti azokat. Különösen a tea, kávé, nikotin és vörösbor okozta elszíneződéseket.
 

curaprox black is white

Hogyan működik?

„Ez egy nagyon régi és bevált módszer”– árulta el Dr. Matthias Mütsch a Curaprox „Black is white” fogkrémek kifejlesztője. Az aktív szén részecskék „mint egy porszívó”, egyszerűen elnyelik a szennyeződéseket és pigment részecskéket. Az aktív szén anélkül távolítja el a szennyeződéseket, hogy koptatná a fogzománcot és semmilyen kémiai fehérítő anyagot nem tartalmaz. Magába szívja az elszíneződést okozó részecskéket, és finoman eltünteti azokat. Különösen a tea, kávé, nikotin és vö- rösbor okozta elszíneződéseket.
 

Optikai hatás

Az aktív szén fehérítő ereje kiegészül egy optikai hatással is: egy kékes filmréteg szűrőként csökkenti a sárgás elszíneződést. Emiatt tűnnek a fogak még fehérebbnek kémiai anyagok használata nélkül. 

 

Kíméletes fehérítő hatás

A legtöbb fehérítő fogkrém olyan koptató hatású abrazív szemcséket tartalmaz, mint például kréta, szilikátok, habkő illetve bentonit, vagy olyan fehérítő kémiai szereket, mint a peroxid. Ezek a fehérítő szerek hatással vannak a fogínyre és a fogzománcra, valamint hátrányosan hatnak a száj nyálkahártyájára. Az abrazív alkotóelemek veszélye abban rejlik, hogy az elszíneződés eltávolítása során roncsolják a fogzománcot is, ennek eredményeképpen a fog egyes területein nagyon elvékonyodhat a zománc. A „Black is white” fogkrémben az RDA érték alacsony, kb. 50. Ez a mérőszám azt mutatja meg, hogy egy fogkrém milyen mértékben koptatja a fogzománcot. A fogkrémek RDA értéke 30 és 200 között mozog.
 

Összetevők

  • Aktív szén: eltávolítja az elszíneződéseket
  • Nátrium-fluorid: remineralizálja a sérült fogzománcot
  • Nátrium-hidroxiapatit: védőréteget képez a fogakon
  • Enzimek: védenek a fogszuvasodás ellen és segítenek aszájszárazság leküzdésében
  • RDA 50: alacsony abráziós érték a gyengéd és alapos tisztításért
  • Prestige Sparkling Blue®: a kékes filmréteg szűrőként csökkenti a sárgás elszíneződést

SLS és triklozán mentes. Fehérítő összetevők nélkül. Nem tartalmaz műanyag részecskéket. Minimális illóanyag tartalommal. Folyamatosan használható, mellékhatások nélkül.

Black Is White: friss mentolos íz  curaprox black is white

 

“Black Is White”: további összetevők

Nátrium-fluorid, amely gyorsan hat és semlegesíti a savas környezetet.
A “Black Is White” fogkrém tartalmaz olyan enzimeket is, amelyek természetes módon is előfordulnak a nyálban. Ezek az enzimek fokozzák a nyál antibakteriális és vírusellenes funkcióit. Védenek a fogszuvasodás ellen és segítenek a szájszárazság leküzdésében.
További összetevő a Prestige Sparkling Blue® egy optikai világosító, mely hangsúlyozza a fogak fehérségét. A kékes filmréteg szűrőként csökkenti a sárgás elszíneződést.
A Starphere® kellemes hűsítő érzést nyújt fogmosás közben.
 

SLS mentes, minimális illóolaj tartalommal

Nem tartalmaz nátrium-lauril-szulfátot (SLS): egy erősen habzó, felületaktív tisztító anyag, amely szinte minden fogkrémben jelen van, károsíthatja a szájnyálkahártyát, növelheti az afta kialakulásának esélyét és szájszárazságot okozhat. Mivel SLS mentes, ezért nem zavarja az ízérzékelést; fogmosás után például a narancslé vagy kávé íze éppen olyan, mint amilyennek lennie kell. Nagy mennyiségű illóolaj irritálhatja a nyálkahártyát, ezért a “Black is white” fogkrém minimális illóolajat tartalmaz és kellemesen enyhe ízű.     
 

Hidroxiapatit

A nano-hidroxiapatit védő hatással rendelkezik. A fogzománchoz hasonló szerkezetének köszönhetően védőréteget képez a fogakon, akár a sérült fogzománcot is helyreállítja. A hidroxiapatit egy szövetbarát anyag, amely az emberi csont és fogzománc nagy részét alkotja.
 

curaprox black is white

Hírlevél
feliratkozás