Webshop kategóriák

300 millió fogkefe 40 év alatt

Curaprox fogkefe gyártás

Színes, egyszerű és különleges. Egyedi kialakításával az ikonikussá vált CURAPROX fogkefe 40. szülinapját ünnepli. Ez alkalommal betekintünk a gyártás kulisszatitkaiba.

Első látásra, a gépek nagy sebességgel futnak a védő üvegfalon túl, ahol a kék overállban dolgozó alkalmazottak figyelmesen ellenőrzik a monitorokat, így minden folyamatos ellenőrzés alatt áll. Eközben több száz színes fogkefe mozog - egyik robotszerkezettől a másikhoz a szinte hangtalan futószalagokon.

Mosolyogva gondolunk arra, hogy a színek mindig valamilyen jelentéssel bírnak – lám, még egy ilyen modern gyárban is. Az ablakon kinézve egy zöld, dombos tájat és a kéken csillogó Bodeni tavat látjuk.
Svájcban, Degersheimban vagyunk, ahol a CURAPROX fogkefék készülnek –ugyanúgy, ahogy 40 évvel ezelőtt.

„Nem egészen úgy, mint 40 évvel ezelőtt ... „ – veti közbe Marco Zavalloni a Curaden egyik ügyvezető igazgatója. „Habár az igaz, hogy a fogkefe megjelenése semmit nem változott a 40 év alatt. A formát Noldi Braun tervező, több éves kutatás eredményeként alkotta meg, 1979-ben. Braun valami praktikusat és egyszerűt akart létrehozni, így sikerült megterveznie egy fogkefét, amiből mára több, mint 300 millió darabot adtunk el.

Az elmúlt években csak a gyártási folyamat változott: korábban sok dolgot kézzel készítettek, ma már minden automatizált. Ez a váltás hatással volt a gyártásban részt vevő emberek számára és részükről szükséges készségekre is.

Ebben az évben 11 millió fogkefét gyártottunk. Jövőre 14 millió előállítását tervezzük.

Curaprox fogkefe gyártás

Jelenleg 11, képesítéssel rendelkező és jól képzett ember dolgozik a gyárban, akik két műszakban kezelik az összes gépet és működtetik az üzemet. 2019-ben a gyár 11 millió fogkefét gyártott, azaz 3000 darab fogkefe készült el óránként, vagyis több mint 50 fogkefe percenként. Jövőre 14 millió fogkefe előállítása a terv.

Folytatva a túránkat feltűnik, hogy – annak ellenére, hogy egy gyárban vagyunk - egyáltalán nincs zaj. Ez persze csak addig igaz, amíg meg nem érkezünk az öntő részlegre. Itt folyamatos és hangos a zakatolás, ahogy a granulátumot és a színezéket 240 fokra hevítik, majd néhány másodperc alatt CURAPROX fogkefe formára préselik.

Curaprox fogkefe gyártás

Hogy mi a fogkefénk titka? Egyszerű forma és különleges alapanyagok

Miközben azt figyeljük, ahogy a színes nyeleket rendkívül lassan lehűtik - lassan, hogy a kefe semmilyen módon ne zsugorodjon vagy deformálódjon – megfogalmazódik a kérdés, hogy mi a Curaprox fogkefe titka? Marco szerint két oka is van: az egyszerű kialakítás és a különleges alapanyagok.

A fogkefe nyele ergonómikus kialakítású és a szálak végei le vannak kerekítve, ezért nagyon puhának érezzük őket. A hagyományos keféknek általában csak 500 körüli sörtéje van, míg a CURAPROX CS 5460 ultra soft fogkefénk 5460 darab vékonyabb szálat tartalmaz, aminek köszönhetően rendkívül gyengéd az ínyhez.

A szálak az általunk szabadalmaztatott, speciális Curen anyagból készülnek. Egy átlagos fogkefe sörtéje poliamidból készül, aminek megváltozik a tartása, mert magába szívja a vizet. A mi fogkefe szálaink mindig ugyanolyan puhák – szárazon és vizesen is.

A 40 év alatt a felhasznált alapanyagok sem változtak. „Ha megváltoztatjuk az alapanyagokat, akkor azzal a fogkefe érzete is megváltozik. Mi csak tiszta, tanúsítvánnyal rendelkező alapanyagokat vásárolunk és használunk.

 

Curaprox fogkefe gyártás

A Degersheimben található gyár 2015-ben nyílt meg és CURAPROX CS5460, CS3960, CS1560, Curakid fogkeféket, valamint a Hydrosonic kefefejeket gyártja. 2019-től a CPS fogköztisztító kefék gyártása is itt történik.

Úgy gondoljuk, hogy sikerünkhöz az is nagyban hozzájárul, hogy itthon és nem valahol külföldön gyártunk. Ahogy mondani szokták, a svájci gyártás a precizitásról és a kiváló minőségről híres – fejezte be Marco Zavalloni.

 

 

Hírlevél
feliratkozás