Webshop kategóriák

Az erős fogzománc három feltétele

Miért olyan fontos az erős fogzománc a fogak egészségének megőrzésében? Védőpajzsként óvja fogainkat, így fontos, hogy megfelelően vigyázzunk rá. Károsodása rendkívül komoly problémákat okozhat, mivel nem regenerálódik, így akár fogvesztéshez is vezethet. Ebben a cikkben bemutatjuk az erős fogzománc három kulcsfontosságú feltételét, hogy mosolyunk hosszú évekig szép és egészséges maradjon.

 

eros_fogzomanc_03.jpg

 

1. Kiegyensúlyozott táplálkozás

 

Az erős fogzománc alapja a kiegyensúlyozott táplálkozás. A megfelelő mennyiségű kalcium, foszfor és vitaminok elengedhetetlenek a fogak egészségéhez. Fogyassz rendszeresen tejtermékeket, magvakat, zöldségeket és halat, hogy biztosítsd fogaidnak a szükséges tápanyagokat. Kerüld a túlzott cukorbevitelt és a savas ételeket, mivel ezek károsíthatják a fogzománcot.

 

2. Megfelelő szájhigiénia

 

Az egészséges fogzománc titka a megfelelő gondoskodásban rejlik, és ehhez a kulcs a Curasept Biosmalto termékcsalád. Miért éppen a Biosmalto? Mert a termékekben található forradalmian új összetétel nemcsak megszépíti, de erősíti is a fogzománcot. A bennük található amorf kalcium-foszfát (ACP) fluoriddal és karbonáttal dúsítva együttesen veszi fel a harcot a fogszuvasodás ellen, ugyanis elősegítik a zománc és a dentin remineralizációját.

 

Az extra védelem érdekében az antibakteriális hatású szájvíz használata is ajánlott. Az alkoholmentes változatok kíméletesebbek a fogzománccal, ugyanakkor hatékonyan harcolnak a baktériumok ellen. A Curasept Daycare Booster szájvíz az antibakteriális összetevőknek köszönhetően eltávolítja a bakteriális lepedéket és csökkenti a fogkőképződés esélyét, valamint a fluorid és xilit tartalma erősíti a fogzománcot.

 

3. Elkerülendő szokások

 

Hétköznapi szokásaink gyakran ártalmasak lehetnek a fogzománcunkra. Sokan küzdenek a fogcsikorgatással például, amely hosszú távon súlyos károkat okozhat. A jó hír, hogy a károsító szokások felismerése után, szakember segítségével könnyedén tudunk ezeken változtatni. Emellett érdemes figyelembe venni az alkohol- és dohányzás káros hatásait is, hiszen ezek is komoly fenyegetést jelentenek fogaink egészségére nézve. Ne feledd, hogy kis odafigyeléssel és mértékletességgel is sokat tehetsz fogaid egészségének megőrzéséért.

 

Az erős fogzománc megőrzése alapvető a fogak hosszú élettartamához és a szép mosolyhoz. Ha figyelsz erre a három kulcsfeltételre - kiegyensúlyozott táplálkozás, megfelelő szájhigiénia és óvakodsz a károsító szokásoktól - biztos lehetsz benne, hogy fogaid egészségesek és erősek maradnak hosszú ideig. Ne feledd, hogy a rendszeres fogorvosi ellenőrzések is fontosak a fogzománc állapotának folyamatos karbantartásához. Óvd fogaid egészségét és tündökölj egészséges mosollyal!

 

Hírlevél
feliratkozás