Webshop kategóriák

Minden, amit tudnod kell a fogköztisztításról

MINDEN-AMIT-TUDNOD-KELL-A-FOGKÖZTISZTÍTÁSRÓL

A fogköztisztító kefék használatát korábban az ínybetegségben szenvedő betegeknél alkalmazták, a problémák csökkentése, visszafordítása érdekében. Az ilyen kefék kezdetben túl vastagok voltak, az egészséges ínyhez, ezért csak nagy fogközökbe fértek be. Azonban a fejlődésnek köszönhetően lehetővé vált vékonyabb fogköztisztító kefék előállítása, melyek alkalmassá váltak a mindennapi használatra is, így könnyedén megelőzhetővé váltak bizonyos típusú ínybetegségek. Ebben az útmutatóban végigvezetünk a fogköztisztító kefékkel kapcsolatos tudnivalókon.

Mi a fogköztisztítás?


A két fog közötti területet interdentális térnek nevezzük. Ez a rés lehet nagyon kicsi, vagy akár nagyobb, könnyen látható, vagy nehezen észrevehető- de egy biztos: mindig ott van. A fogaink soha nem teljesen egyenesek; szélesebbek a koronánál és vékonyabbak a nyaki részen, ezért a két érintkező fog között mindig van némi hely.

 

MINDEN-AMIT-TUDNOD-KELL-A-FOGKÖZTISZTÍTÁSRÓL

 

Mivel ez a terület nem elérhető egy hagyományos fogkefe számára, így nehezebb tisztán tartani. A baktériumok könnyedén felhalmozódhatnak az interdentális résben és sokáig zavartalanul szaporodhatnak???. A baktériumok olyan anyagokat termelnek, amelyek gyengítik a zománcot és irritálják az ínyt, következésképpen fogszuvasodást és parodontális betegségeket okoznak. Kialakulhat kellemetlen lehelet is, amely a baktériumok fogak közötti elszaporodásának eredményeként jön létre.

Ahhoz, hogy megelőzzük a gyulladást és a kellemetlen szájszagot, a fogak között felhalmozódott baktérium plakkot fizikailag meg kell bontanunk.

Ehhez szükségünk lesz egy speciális kefére, amely elég kicsi ahhoz, hogy elférjen a fogaink között és elég puha ahhoz, hogy ne károsítsa a zománcot és az ínyt, ugyanakkor elég hatékony ahhoz, hogy minden baktériummaradványt a ki-be mozgással megtisztítson.

Itt jön képbe a Curaprox CPS prime, ami egy speciálisan tervezett interdentális kefe, amely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

  • Rendkívül vékony szálakat tartalmaz, könnyedén illeszkedik a fogak közötti résekbe
  •  Nagy sűrűségű puha Curen® sörték a hatékony tisztítás érdekében
  • Cserélhető fejek
  • Ergonomikus kialakítás a nyélben
  • Kattintható klikk-rendszer a könnyű cseréhez

 

MINDEN-AMIT-TUDNOD-KELL-A-FOGKÖZTISZTÍTÁSRÓL

 

Miért célszerű a fogselyem helyett/mellett alkalmazni?


A fogselyem forradalmi újdonságnak számított, majd az interdentális kefék hamarosan átvették az irányítást.

A fogselyem kiválóan alkalmas a fogak (főleg a frontfogak) találkozási pontjainak tisztítására és a baktériumok egy részének a fogközi térből történő eltávolítására. A fogselyemmel azonban nem tudunk minden területet maradéktalanul megtisztítani. Egyfajta húrként csak azokat a felületeket képes megtisztítani, amelyek szabályos alakúak. A szabálytalan felületek és a fogközi rések (mint a hátsó fogaknál) továbbra sem érhetők el a fogselyemmel.

 

 

Mikor használjunk fogköztisztító keféket?


Az interdentális kefék használata minden ember számára ajánlott, a napi fogmosási rutin részét kellene képeznie. A következő fogmosási rutint javasoljuk:       

  • Tisztítsd meg a fogak közötti réseket naponta egyszer, lefekvés előtt
  • Minden interdentális résbe finoman vezesd be a kefét, majd húzd is ki. Ezt követően jöhet a következő fog.

 

Ha még soha nem használtál interdentális kefét, előfordulhat, hogy ínyvérzést tapasztalsz. A vérzés a kezeletlen ínygyulladás tünete, amely csökkenthető az interdentális kefék megfelelő, napi használatával. A vérzés csökkenését már 3-7 nap után tapasztalni fogod.

 

MINDEN-AMIT-TUDNOD-KELL-A-FOGKÖZTISZTÍTÁSRÓL

 

Mire figyeljünk?


A legfontosabb a megfelelő méret. Javasoljuk, hogy első használat előtt keresd fel fogorvosod, aki beméri a fogak közötti rések nagyságát és ennek alapján tud megfelelő méretű fogköztisztító kefét ajánlani.

Puhaság és hatékonyság. A kefe sörtéinek puhának kell lenniük, hogy ne károsítsák a fogakat és ne irritálják az ínyt.

A Curaprox CPS Prime kefék a Curen® szálakat tartalmaznak: puhák és hatékonyak, lekerekített végükkel megakadályozzák a fogak és az íny felsértését.

Karbantartás és cserélhetőség. Néhány interdentális kefe egyszer használatos fogantyúval rendelkezik. A Curaproxnál fontosnak tartjuk a műanyag hulladék minimalizálását, így egy utántöltő rendszert alkalmazunk, amely jobb a környezet számára és hosszú távon költséghatékonyabb is.

A levehető kefefej szükség esetén cserélhető. Ha a fej megfelelően illeszkedik, egy kis kattanást fog hallani, és a kefefej bepattan a nyélbe.

 

Kezdetek


A fogak közötti rések tisztítása minden ember számára hasznos, függetlenül fogai aktuális állapotától. Miért ne kezdenéd el azonnal?

  • Kérj időpontot a fogorvosodhoz, hogy ellenőrizze a fogaid állapotát és bemérje az interdentális rések nagyságát.
  • Szerezd be a számodra megfelelő méretű interdentális keféket. A Curaprox segítségével már online is rendelhetsz.
  • Építsd be a reggeli vagy esti fogmosási rutinodba. Fogról-fogra, be és ki.

Hírlevél
feliratkozás