Webshop kategóriák

Ilyen jó érzés a fogmosás, ha úgy csinálod, ahogy a fogászati szakemberek tanítják

SagerDental_IFeel_FBcover.jpg

 

Dr. Tihanyi Dórával - a Denteam vezetőjével, parodontológusával, fog- és szájbetegségek szakorvosával, nemzetközi iTOP (egyénre szabott szájhigiéniás oktatás) előadóval közösen készítettünk egy rövid útmutatót a helyes fogmosási technikáról.

 

FB_0328-1.png

 

Mosd gyengéden, minimális nyomással. Csupán egy gyengéd érintésre van szükség, és máris jobb eredményt fogsz elérni. Ha túl erősen mosol fogat, a sörtevégek nem tudnak a nagy nyomás alatt hatékonyan tisztítani/”dolgozni”, árthatsz az ínynek, és kihagyhatsz néhány kritikus helyet.

FB_0328-2.png

 

Fogd a fogkefét úgy, mint egy tollat fogmosás közben. Ez segít abban, hogy ne nyomd rá túl erősen a fogakra, és hogy a fogkefe a megfelelő (kb. 45°-os) szögben illeszkedjen a kézbe illetve a fogra.

FB_0328-3.png

 

Mosd az ínyszél mentén A fog és az íny találkozásánál lévő kis rés és a fogközök nincsenek kitéve ún. öntisztuló hatásnak, ezért a biofilm itt halmozódik fel a leginkább. A hatékony tisztítás érdekében, a kefefejnek enyhén az ínyszél felé kell dőlni, hogy a sörtevégek elérhessék az ínyszél alatt megbújó baktériumokat.

FB_0328-4.png

 

A fogak közti területet is tisztítsd meg. Bár a puha fogkefe hatékonyabb, mint a kemény, egy hagyományos fogkefe csak a fogak felületének 70%-át képes megtisztítani. A maradék 30% a fogközök területe, amelyet speciálisan a fogközök formájához és méretéhez igazodó fogköztiszító kefével kell megtisztítani.

FB_0328-7.png

 

Kezdd a legnehezebben elérhető helyekkel. Általában az első fogakkal kezdi mindenki a fogmosást, és „ugrálva” az alsó-felső fogíven, nagyon gyakran figyelmen kívül hagyjuk a fogak belső felszínét és a hátsó őrlőfogakat. Éppen ezért haladj folyamatosan körbe egy fogíven, hogy a kezdő és végpont között egyetlen fog és felület se maradjon ki.

FB_0328-5.png

 

 

Tisztára, ne időre mosd a fogad! Használjuk ki, hogy a nyelv az egyik legkifinomultabb tapintó szervünk. Csak  nyald meg a fogaidat, hogy érezd, megfelelően mostad-e őket. Olyan simának kell lenniük, mint az üveg. Ha néhány helyen még mindig érdes, „szemcsés” érzetű, akkor érdemes még egyszer megmosni azt a területet.

FB_0328-6.png

 

Próbáld ki ezt az új technikát az ultra soft CS 5460 fogkefével. A fogaid imádni fogják.

 

 

Hírlevél
feliratkozás