Webshop kategóriák

Gyerekek szájápolási eszközei

cover-Curaprox_Tag_01_NH_M_21_079.jpg

Így védheted meg gyermeked fogait és segíthetsz neki egy egészséges szájápolási rutin kialakításában 4-12 éves kor között.

 • A tejfogak gyorsabban szuvasodnak cukorban gazdag táplálkozás esetén, mint a maradó fogak, emellett törékenyebbek is.
 • Ha most elhanyagoljuk a tejfogakat, az a maradó fogak súlyos károsodásához vezethet a jövőben.
 • A legjobb gyakorlat a napi kétszeri fogmosás megfelelő fogkefével és fogkrémmel.
 • Nagyon fontos, hogy már kisgyermekkorban pozitív fogmosási szokásokat alakítsunk ki, hogy a gyerekek később is folytassák ezeket.
 • A kellemes fogmosási élményhez ajánlott a gyermekek számára kifejlesztett, kiváló minőségű, puha sörtés fogkefék és megfelelő fluoridtartalmú, lágy ízű fogkrémek használata.
 • Ennek az időszaknak a vége felé váltanak a gyermekek tejfogakról maradó fogakra. A maradó fogak a koponya és az állkapocs belsejéből fognak kialakulni és kitörni, természetes módon kiszorítva a tejfogakat.

 

Curaprox_Tag_01_NH_M_01_182.jpg

 

Megfelelő fogkefe gyermekednek

 

Fogkefe választáskor hagyd hogy ő válassza ki a számára leginkább tetsző színt. Hagyd, hogy különböző matricákkal tegye egyedivé új fogkeféjét. Meglátod, hogy sokkal jobban fogja szeretni és gyakrabban fog fogat mosni, ha a fogkefét ő választotta ki és saját maga tette egyedivé.

 

Kids toothbrush 02152.jpg

 

A Curaproxnál a gyermekfogkefét kifejezetten a 4-12 éves gyermekek számára terveztük:

 • Kompakt, enyhén szögletes kefefej, a gyermekek kisebb szájához tervezve
 • 5500 db rendkívül finom, 0,09 mm átmérőjű Curen® szállal
 • Nyolcszögletű nyél, amely tökéletesen illik a kicsik kezébe
 • Hat menő szín
 • Védőkupakkal rendelkezik, mely hasznos lehet utazáskor
 • Nem tartalmaz káros anyagokat, biszfenol A-t (BPA), ftalátokat vagy azo-színezékeket

 

"Függetlenül attól, hogy a gyermek állandó fogazata részben vagy teljesen áttört, a Curaprox gyermekfogkefe biztosítja, hogy a környező íny ne sérüljön meg fogmosás közben, így a gyerekek hatékonyan távolíthatják el a fogszuvasodást és ínyvérzést okozó lepedéket.”

Prof. Dr. Isabel Martinez Lizán

 

A megfelelő fogkrém kellemes ízzel

 

A legtöbb felnőtt fogkrémnek általában erős mentolos íze van, amelyet arra terveztek, hogy a felnőttek frissnek és energikusnak érezzék magukat. A gyermekek számára azonban az ilyen ízek túl extrémek lehetnek és kellemetlen érzést okozhatnak. Ezért érdemes édes gyümölcsös ízekkel kezdeni a fogmosást és csak fokozatosan áttérni a hagyományosabb mentolos ízekre, ahogy a gyermek nagyobb lesz.

 

Az első fogtól: Eper ízű, fluoridmentes

A népszerű eper íz segít a gyermekeknek ellazulni így nem éreznek kellemetlenséget fogmosás közben. Annak ellenére, hogy enyhén édes, a fogkrém cukormentes. Mentol- és eukaliptolmentes.

Kids toothpaste 010.jpg

 

2 éves kortól: Eper ízű, 950 ppm fluoriddal

A megfelelő fluoridtartalom segíti a tejfogak remineralizációját. Mentol- és eukaliptolmentes.

Kids toothpaste_landing page 003.jpg

 

6 éves kortól: Görögdinnye ízű vagy mentol ízű, 1450 ppm fluoriddal

Az enyhe mentolos íz segít a gyermekeknek átállni a felnőtt fogkrémekre a későbbi életkorban.

 

Kids toothpaste 03671.jpg

 

Mi van benne?

 

Minden Curaprox fogkrém csak jótékony összetevőket tartalmaz. Az amiloglükozidáz és a glükózoxidáz enzimek fokozzák a gyermekek nyálának védekező erejét a káros baktériumok elleni küzdelemben. A xilit enyhe antibakteriális hatással rendelkezik, a szorbit pedig lehetővé teszi, hogy a fogkrém hosszabb ideig lágy és kellemes maradjon. A fluorid döntő szerepet játszik a fogzománc remineralizálásában és a fogak erősítésében. Az egyetlen helyzet, amikor kerülni kell a fluoridot, az az, ha orvosod kifejezetten ilyen fogkrémet javasol gyermeked egyéni állapotától függően. Természetesen a Curaprox fogkrémek egyikében sincs SLS, triklozán vagy mikroműanyag.

 

Használhatok felnőtt fogkefét és fogkrémet?

 

Technikailag használhatsz felnőtt fogkrémeket a gyermeked számára, amennyiben a fogorvos engedélyezi a fogkrémet magas fluoridtartalma miatt. Ezeknek a termékeknek a használata azonban kellemetlen lehet a gyermekek számára, hosszú távú hatásai lehetnek a rendszeres fogmosás kialakítására irányuló erőfeszítései során:

- Egy gyermeknek a felnőtt méretű kefefejjel való fogmosás kellemetlen érzés lehet, aminek lehet az a következménye, hogy inkább el akarja kerülni a fogmosást, ahelyett, hogy már fiatal kortól kialakulna az egészséges fogmosási szokás.

- A felnőtt fogkrémek íze túlságosan extrém lehet a gyerekek számára, ami kellemetlen érzést okozhat. Ez a rendszeres fogmosástól való idegenkedéshez vezethet, különösen, ha a fogkrém megváltoztatja az ételek ízét a fogmosás után.

- Sok felnőtt fogkefegyártó a közepes vagy akár kemény sörtékre esküszik, amelyek károsíthatják a gyermek fogzománcát és ínyét, illetve vérzést okozhatnak. A legjobb, ha ragaszkodsz a sűrűbb és ultrapuha sörtékhez.

 

Mikor cseréljem le a gyermekem fogkeféjét?

 

A legjobb az, ha háromhavonta lecseréled a saját és gyermeked fogkeféjét is. Ha a kefefej ez előtt az idő előtt erősen deformálódik, cseréld le hamarabb. Azt azonban vedd figyelembe, hogy minden Curaprox fogkefét úgy terveztek, hogy legalább egy hónapig tudják használni: ha gyermeked fogkeféjének sörtéi hamarabb elveszítik a formájukat, szétnyílnak akkor az azt jelenti, hogy túl erősen nyomja a fogkefét a fogaira fogmosás közben. Ebben az esetben javítsd ki a fogmosási technikáját, mielőtt még kárt tenne a fogaiban és az ínyében.

A szájüreget érintő fertőzés vagy betegség után is mindig cseréld le a fogkefét. Ez azért fontos, mert a szájban lévő egyes kórokozók megtapadhatnak a kefe szálain és így a fertőzés újra kialakulhat - a fertőzött fogkefe miatt.

 

 

Hírlevél
feliratkozás