Webshop kategóriák

Hogyan vigyázzunk fogaink egészségére az ünnepi időszakban

Az ünnepi szezon izgalmas időszak, de gyakran jár olyan étkezési szokásokkal, amelyek kihívást jelenthetnek a fogak egészségére. Az édességek, az alkohol és az étkezések közötti nassolás mind hozzájárulhat a fogszuvasodás és más fogászati problémák kialakulásához, azonban néhány egyszerű lépéssel és tudatos odafigyeléssel megőrizhetjük fogaink egészségét az ünnepek alatt is.

 

fogak_vedelme_unnepek_alatt_01.jpg

Rendszeres fogmosás és fogselyem használata

 

Az ünnepek alatt az étkezések száma és az elfogyasztott édességek mennyisége is növekszik. Ne hagyjuk figyelmen kívül a rendszeres fogápolás fontosságát! Naponta legalább kétszer mossuk meg fogainkat fluoridtartalmú fogkrémmel, és ne feledkezzünk el a fogközök tisztásáról sem. Ehhez kiváló választás lehet a Curasept ADS705 fogkréme, mely a fluoridtartalom mellett, klórhexidint is tartalmaz és segít megakadályozni a bakteriális plakk kialakulását és felhalmozódását. A különleges ADS® (Anti-Discoloration System) technológiának köszönhetően pedig csökkenti a klórhexidin által okozott elszíneződés és ízérzékelési zavar előfordulásának kockázatát.

 

Vízfogyasztás

 

Az alkoholos italok és cukros üdítők nemcsak az általános egészségre lehetnek károsak, hanem a fogaknak is ártanak. Igyekezzünk sok vizet inni az ünnepek alatt, mivel a víz segíthet leöblíteni az ételmaradékokat és a cukrot a fogakról.

 

Kerüld a cukros édességeket

 

Az édességek szinte elkerülhetetlenek az ünnepek alatt, de érdemes odafigyelni a fogyasztott cukormennyiségre. A túlzott cukorfogyasztás fokozza a fogszuvasodás kockázatát. Válasszunk inkább cukormentes vagy alacsony cukortartalmú alternatívákat.

 

Fogorvosi ellenőrzés

 

Az ünnep előtti időszak jó alkalom lehet egy fogorvosi ellenőrzésre is. A fogorvos segíthet az esetleges problémák korai felismerésében és megoldásában, ezáltal megelőzve súlyosabb fogászati problémákat.

 

Tudatos ételválasztás

 

Az ünnepi asztalokon gyakran találhatók olyan ételek, amelyek gazdagok cukorban és keményítőben. Próbáljuk az egészségesebb opciókat választani, mint például a friss gyümölcsöket, zöldségeket és sovány fehérjeforrásokat. Ezek nemcsak a fogaink, hanem az általános egészségünk szempontjából is előnyösek lehetnek.

 

Cseréljük le a fogkefét

 

A fogkefe rendszeres cseréje elengedhetetlen a hatékony fogápolás érdekében. Az ünnepi időszak előtt és után is érdemes cserélni a fogkefét, hogy biztosítsuk a megfelelő tisztítást.

 

+ 1 Tipp

 

Biztosítsd előre a védelmet a lehetséges fogproblémák ellen! Tarts otthon Curasept ADS212 öblögetőt, mely hatékonyan harcol a bakteriális plakk ellen, valamint fájdalomcsillapító, és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Rendszeres használata nem ajánlott, amennyiben hosszú távon alkalmaznád, válaszd a Curasept ADS 205 szájöblögetőt.

 

Az ünnepi időszaknak nem kell kompromisszumokkal járnia a fogak egészségére való odafigyelés terén. A tudatos étkezés, a megfelelő fogápolás és a rendszeres fogorvosi ellenőrzések segíthetnek abban, hogy mosolyunk karácsonykor is ragyogó maradjon. Ne hagyjuk figyelmen kívül fogaink egészségét az ünnepek alatt sem, és élvezzük az ünnepi pillanatokat egy egészséges mosollyal!

 

Hírlevél
feliratkozás