Webshop kategóriák

Biosmalto fogzománcvédelem

CURSAPETAloldal_Biosmalto_1950x750.jpg

BIOSMALTO MOUSSE - SPECIÁLIS FORMULÁK EGYEDI SZÜKSÉGLETEKRE KIFEJLESZTVE, MINDEN KOROSZTÁLY SZÁMÁRA

 

BIZONYÍTOTT HATÉKONYSÁG

 

 

A Curasept Biosmalto 7 év kutatómunka erdeménye, olyan rangos partnerekkel együttműködve, mint például a STEC-CNR, KALICHEM, BETAFARMA, CSIC Spain.

 

Az egész világon egyedülálló kutatócsoport, hatalmas pénzügyi ráfordítás és számos klinikai vizsgálat támasztja alá a felhasznált innovatív, biomimetikus, biokompatibilis vegyületen alapuló, funkcionális hatóanyagok hatékonyságát, melyek elősegítik a zománc és a dentin remineralizációját.

 

BIOMIMETIKUS AKTIVITÁS

A Curasept Biosmalto olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek kémiai, fizikai és morfológiai tulajdonságai megegyeznek a természetben előforduló biológiai struktúrákkal (zománc és dentin). Ezek fiziológiás környezetben olyan folyamatokat stimulálnak (pl: remineralizáció), melyek hasonlóak a természetes szövetekben.

 

BIOKOMPATIBILITÁS

A Curasept Biosmalto előnye, hogy anélkül fejti ki a hatását, hogy toxikus hatást gyakorolna a szervezetre.

 

BIOAKTIVITÁS

A Curasept Biosmalto képes kémiai kölcsönhatásba lépni a fogak kemény szöveteivel, ezáltal folytonosan új ásványi rétegek lerakódását idézi elő.

 

Az F-ACP COMPLEX® JELLEMZŐI

BIOTECHNOLÓGIAI ÖSSZETÉTEL KARBONÁTTAL ÉS FLUORIDDAL DÚSÍTOTT AMORF KALCIUM-FOSZFÁT, NANORÉSZECSKÉK, CITRÁT KÜLSŐ RÉTEG.

 

ACP.png

 

Amorf kalcium-foszfát (ACP) Fluoriddal és Karbonáttal dúsítva: 

Citrát bevonattal Amorphous Calcium Phosphate (ACP) egy nem kristályos, erősen reaktív anyag, amely rendkívül gyorsan képes hidroxiapatittá alakulni, a zománc és a dentin természetes prekurzora.

 

CITRÁT

Külsőleg fedi az F-ACP részecskéket, scskéket, tabilizálja a komplexet, fokozza annak biomimetikus aktivitását.A citrát puffer-rendszerként funkcionál a savas pH értékű oldatok semlegesítésében. Ezáltal képes a dentális plakk által termelt savak semlegesítésére is.Helyreállítja a bakteriális plakk által okozott demineralizációs folyamatok visszafordításához szükséges közeget.

 

KARBONÁT

Növeli a komplex oldhatóságát, illetve az aktív kalcium, foszfát és fl uorid biohasznosulását.

 

FLUORID

Szabad formában van jelen a komplexen belül, hozzájárul a fl uorapatit képződéséhez.

 

A készítmény vízmentes, az amorf állapot inaktív kristályfázissá történő átalakulásának megakadályozása érdekében. A szájüregi környezetben, különösen nyállal érintkezve, az F-ACP KOMPLEX részecske azonnal feloldódik. Ezt követően megtörténik az aktív ionok gyors felszabadulása kifejezetten a dentin és a sérült zománc felületén, új ásványi réteget képezve, mely ellenállóbb a természetes rétegeknél (remineralizáció). Kis méretük miatt a részecskék képesek behatolni a dentin tubulusokba, gyorsan megszüntetik a fogérzékenységet.

 

A termékeket megrendelheti itt, vagy keresse területi képviselőinket.

 

 

 

Hírlevél
feliratkozás