Webshop kategóriák

Curaprox Baby GYIK

Mi a biofunkcionalitás?

Baba termékeinket úgy terveztük, hogy elősegítsék a gyermek természetes fejlődését, és pozitív hatást gyakorolnak a növekedésre.

 

Melyek a Curaprox cumik legfontosabb funkciói?

A Curaprox cumikat optimálisan a baba szájához alakítottuk ki. Elősegítik az állkapocs és a szájpadlás egészséges fejlődését. Megakadályozzák a fogak helytelen rendeződését és biztosítják az optimális légzést. A nyelvnek is helyet adnak, és így támogatják a természetes nyelési folyamatot és a beszédfejlődést. És igen: a cumi megnyugtatja a babát. A természetes mellen szoptatás érzetét biztosítja a babának. Nemkívánatos mellékhatások nélkül.

 

Milyen hatással lehet egy hagyományos cumi az állkapocsra?

A hagyományos cumit vagy hüvelykujjat szopó gyermekek körülbelül 70%-ánál alakul ki állkapocs probléma. Ez gyakran nyílt harapáshoz vagy keresztharapáshoz vezet, amit nehéz korrigálni. A helytelen fogállások nemcsak esztétikai problémát jelentenek, hanem fiziológiai következményeik is vannak. Például az egészséges orrlégzés helyett a szájlégzés alakul ki, ami rossz testtartáshoz és csökkent koncentrációhoz, sőt gyengébb iskolai teljesítményhez is vezethet.

 

Milyen gyakran kell cserélni a cumit?

Két-három havonta cserélje a cumit. Vagy amint a baba eléri a következő méretet. Figyelem: A szájpadlás a súllyal párhuzamosan nő, nem a korral. A cumik három különböző méretben és különböző színekben kaphatók.

 

Hogyan tisztítsam meg a cumit hatékonyan?

Az első használat előtt öt percre tegye a cumit forró vízbe.

Figyelem: utána jól hűtsük le, és nyomjuk ki a maradék vizet. Tisztítsa meg a cumit minden használat után, ideális esetben lágyított vízzel. Ezután hagyja teljesen kiszáradni - a baktériumok a vízcseppekben is elterjedhetnek.

Tisztítás a mikrohullámú sütőben: Töltse meg a cumidobozt jelig érő, lehetőleg lágyított vízzel, és tegye bele a cumit. Helyezze a lezárt dobozt a mikrohullámú sütőbe. A tisztítási folyamat három percig tart 750-1000 wattos mikrohullámú teljesítmény mellett.

 

Milyen gyakran kell tisztítani a cumit?

Az újszülöttkorban naponta egyszer, három percig főzzük a cumit, vagy tisztítsuk meg a mikrohullámú sütőben. Nagyobb csecsemők esetében elegendő a cumi rendszeres mosása enyhe szappanos vízzel.

 

A babák szájhigiéniájához hozzátartozik a cumi és a rágóka?

Abszolút. Ezért is kell gondoskodni arról, hogy a baba szájába kerülő tárgyakat rendszeresen megtisztítsuk, és sterilizáljuk, illetve a fertőző betegségekből való felépülést követően kicseréljük.

 

A baba lenyelheti a cumit?

Nem, ezek szabványosított termékek, és van egy minimális méretük, amelyet a baba nem tud lenyelni.

 

Mire kell figyelni cumi választáskor?

A cuminak biofunkcionálisnak kell lennie, hogy ne gátolja az állkapocs és a szájpadlás természetes fejlődését. A baba állkapcsának méretéhez kell igazodnia - a túl nagy cumi negatív hatással lehet az állkapocs fejlődésére.

 

Mi köze van a cuminak a baba légzéséhez?

A nem megfelelő cumi vagy hüvelykujj gyakori szopása a fogak helytelen elhelyezkedéséhez, ami viszont szájlégzéshez vezethet. Szájon át történő légzéskor a nyálkahártyák kiszáradnak. Így kevésbé védik a szervezetet a baktériumok és vírusok ellen. Azok a gyermekek, akik gyakran a szájukon keresztül lélegeznek, nagyobb valószínűséggel kapnak fertőzéseket (pl. középfülgyulladás). Ezenkívül a szájon keresztül kevesebb oxigén jut az agyba. Ez alvási, koncentrációs és emésztési problémákhoz vezethet.

 

Miért lapos végű a Curaprox cumi?

A vastag cumi nagy nyomást gyakorol a baba szájpadlására. Ez gyakori használat esetén magas szájpadláshoz, ami viszont orrmelléküreg-szűkülethez és gyakori légzési problémákhoz vezethet.

 

Miért fontos, hogy a baba elsősorban az orrán keresztül lélegezzen?

Az orron keresztül belélegzett levegő szűrt, felmelegített és nedves. Ez megakadályozza a nyálkahártyák kiszáradását, ami fertőzésekhez, fogszuvasodáshoz és emésztési problémákhoz vezethet. Ezenkívül 10-15 %-kal több oxigén jut az agyba az orrlégzéssel.

 

Alkalmas-e a cumi hasadékkal született babák számára?

A Curaprox cumi ideális lehet ilyen esetekben, mivel a cumi lapos és széles, és nem nyomja a szájpadlást. Ez megakadályozza a deformációt. Kérjük, kérdezze meg a gyermekorvos, a fogszabályozó orvos vagy a fül-orr-gégészt.

 

A rendszeres tisztítás ellenére a cumi műanyag része elszíneződött. Ez jelenthet egészségügyi kockázatot?

Ilyen elszíneződések előfordulhatnak, de nincs befolyásuk a csecsemő egészségére vagy a cumi működésére.

 

Mi a Curaprox cumik alapanyaga?

  • Cumilap: Tritan Copolyester
  • Cumi: Szilikon gumi Wacker Elastosil
  • Cumitartó doboz: Polypropilén

 

Mire való a cumitartó szalag?

A cumitartó megakadályozza, hogy a baba vagy a rágóka a padlóra essen. Tehát nem vész el és nem koszolódik.

 

Veszélyes lehet a cumitartó szalag?

Alapvetően nem. Biztonsági okokból azonban csak akkor szabad használni, amikor a baba ébren van, hogy ne tudjon belegabalyodni. Ha cumitartó szalagot vásárol, figyeljen az EN 12586 szabványra, amely a pánt hosszát szabályozza.

 

Befolyásolhatja-e a fogak helyzetét egy cumitartó szalag?

Fontos, hogy a cumitartó szalag vagy lánc ne legyen túl nehéz. A népszerű fa cumitartó láncok tartósan lehúzzák a cumit. Ennek eredményeként a cumi az elülső szájpadláshoz nyomódik. Ez negatív hatással lehet a fogak helyzetére.

 

Milyen anyagból készült a Curaprox cumitartó szalag?

  • Klip: Tritan kopoliészter
  • Pánt: Alge Elastic

 

Hogyan kell tisztítani a babarágókát?

Minden használat előtt öblítse le meleg vízzel, szükség esetén szappanos vízben. Ne tegye a babarágókát mosogatógépbe, ne forralja fel, és ne használjon agresszív tisztító- vagy fertőtlenítőszereket.

 

Milyen gyakran kell tisztítani a babarágókát?

Naponta egyszer vagy szükség szerint tisztítsa meg.

 

Milyen előnyei vannak egy babarágókának a kisbabám számára?

A CURAPROX babarágóka különböző, izgalmas felületekkel, csörgővel és a baba első fogkeféjével segít csökkenteni a fogzás fájdalmait, támogatja az érzékszervek és a motoros készségek fejlődését, és felkészíti a babát az első fogkeféjére. A rágóka ”tüskés” része masszírozza az ínyt és megismertet a fogkefével. A rágókával a fogmosás egy ismerős, várva várt élmény lesz.

 

Mit tehetek, ha a gyermekem szétharapja a rágókát?

Semmit. A baba első fogai még különösen élesek. Ez teljesen normális.

 

Mi történik, ha a baba lenyeli a rágóka leharapott darabjait? Ez mérgező? Veszélyes?

Amennyiben ez valóban megtörténik: a darabok nem károsak, és áthaladnak az emésztőrendszeren emésztőrendszeri problémák nélkül.

 

Milyen anyagból készül a Curaprox rágóka?

  • Gyűrű: Tritan TX1501HF (termoplasztikus poliészter)
  • Bevonat: TPE (termoplasztikus elasztomerek)
  • Csörgő: ABS, PS, PP (hőre lágyuló műanyagok)

 

Mikor kezdenek el fejlődni a baba fogai?

A baba fogzománcának és az alatta található lágyabb szövetnek, a dentinnek a kialakulása már várandósság alatt elkezdődik. Ritka esetekben a csecsemők egy vagy több foggal születnek. A legtöbb csecsemőnél a tejfogak 6-8 hónappal a születés után törnek át.

 

Mikor hullanak ki a tejfogak?

Az első tejfogak általában 6 éves kor körül hullanak ki. Tizenkét éves kor körül az összes tejfog eltűnik és a maradó fogakra cserélődnek.

 

Mire valók a tejfogak?

A tejfogak segítik a gyermeket a rágásban - akárcsak a maradó fogak. A később kibújó maradó fogak helyét biztosítják, és támogatják az állkapocs és a beszéd megfelelő fejlődését.

 

A tejfogakat ugyanúgy kell tisztítani, mint a maradó fogakat?

Igen, rendkívül fontos a tejfogak tisztítása. A tejfogakat jobban fenyegeti a szuvasodás veszélye, mint a felnőtt fogakat - a fogzománc sokkal vékonyabb és alacsonyabb az ásványi anyag tartalma. A szuvasodás ezért könnyebben eléri az alatta lévő dentint és gyorsan, gyakran észrevétlenül átterjedhet a fogidegre. Ha a szuvasodás megtámadja a tejfogakat, az növeli a felnőtt fogak szuvasodásának valószínűségét.

 

Miért olyan káros a fogszuvasodás?

A baktériumok hatására a fogzománc lebomlik, és apró lyukak keletkeznek a fogakon, fogak közt. Az érintett tejfogak begyulladhatnak, és megfertőzhetik az alatta lévő növekvő csontfogat és az állkapocs-csontot, visszafordíthatatlan károsodást okozva.

 

Melyek a leggyakoribb fogászati problémák gyermekeknél és mi okozza őket?

Keresztharapás: Összeharapáskor a felső fogsor fogait takarják az alsó fogsor fogai – előfordulhat a száj egyik vagy mindkét oldalán. Ezt okozhatja a fogak vagy az állkapocs helytelen elhelyezkedése.

Nyitott harapás: A felső és alsó frontfogak között körkörös rés van. A leggyakoribb oka az ujjszopás vagy cumizás hároméves kor felett.

Túlharapás: Összezárt állapotban, a felső fogsor nagy mértékben az alsó elé zár, a két fogsor között akkora a hely, hogy akár a kisujjunk is befér.

Alulharapás vagy bulldog-harapás: Összezárt állapotban, az alsó fogsor a felső elé zár, nevét a kutyafajta jellegzetes szájtartásáról kapta.

Torlódás: Nincs elég hely az áttört fogaknak. A fogak rendellenes állásai közül a leggyakoribb a torlódás. Akkor fordul elő, ha az állkapocs túl kicsi, vagy a fogak túl nagyok.

Rések: A fogak között egy vagy több helyen nincs kontaktpont, a szomszédos fogak nem érintkeznek egymással.

Overjet/Horizontális túlharapás: A felső frontfogak túlságosan kiállnak. A leggyakoribb ok az alsó állkapocs fejletlensége.

Mély harapás: Összezárt állapotban a felső fogak 2-3 mm-nél többet takarnak az alsó fogakból mélyharapásról beszélünk. Súlyosabb esetben az alsó fogak a szájpadlással is érintkeznek.

 

Gyermekemnek fehér foltok vannak a fogain. Aggódnom kellene?

Ezek a foltok, amelyek általában ártalmatlanok, gyakran a fogak fluorózisának jelei – amit általában túlzott fluoridbevitel okoz a fogak fejlődése során. Ha a foltok terjednek, károsak lehetnek a fogakra nézve, és kevésbé ellenállóvá teszik a fogzománcot. Kérjük ebben az esetben forduljon fogorvoshoz.

Mit kell tudnom a gyermekem étrendjéről és szájhigiéniájával kapcsolatban?

A sok cukor, a savas ételek és italok kerülése jótékony hatással van gyermeke szájhigiéniájára és általános egészségére.

 

Hírlevél
feliratkozás