Webshop kategóriák

Gyerek

Curakid 

 

A gyermekek első tejfoga általában fél éves korukban bújik elő és két éves korukra összesen 20 tejfoguk van. Néhány gyermek már foggal születik, míg másoknak egy éves korukig sem jelennek meg az első tejfogak.

 

Miért olyan fontosak a tejfogak?

A tejfogak lehetővé teszik a gyermekek számára, hogy egyenek és biztosítják, az állkapocs megfelelő fejlődését. A tejfogaknak helyfenntartó szerepük van a maradó fogak számára. Ha egy tejfog kiesik, ki kell húzni, vagy szuvasodás alakul ki, az a maradó fogakat is befolyásolja a későbbiekben.

 

Emiatt fontos legalább annyira vigyázni a tejfogakra, mint a maradó fogakra. A tejfogak hajlamosabbak a szuvasodásra, mivel a zománc csak fele olyan vastag, illetve a fog szerkezete is kevesebb ásványi anyagot tartalmaz. A szuvasodás gyorsan eljuthat a dentin rétegig, onnét a fogidegig – és mindez gyakran észrevétlenül történik.

 

Az első fogkefe:

Amint a gyermek elkezd érdeklődni a fogmosás iránt, érdemes kezébe adni első saját fogkeféjét, hogy gyakoroljon. Tapasztalatunk szerint ez a fogkefe sok megpróbáltatáson megy keresztül, így az első néhány próbálkozás után már nem alkalmas tényleges fogtisztításra, mivel a sörték elgörbülnek.

A Curaprox Baby fogkefe Curen® szálai olyan gyengédek, hogy egyálta­lán nem sértik fel a babák érzékeny nyálkahártyáját. Használata az első tejfog megjelenésétől 4 éves korig javasolt.

 

A CS Kid fogkefe a 4 évesnél idősebb gyermekeknek készült. Jelentősen kisebb, mint egy felnőtt fogkefe, kisebb kefefejjel és keskenyebb nyéllel. Extra finom sörtékkel hatékonyan tisztítja a gyermekek fogait és ínyét. A keskeny, nyolcszögű nyélnek köszönhetően a fogkefe könnyen fogható és lehetővé teszi a helyes fogmosási technika alkalmazását is.

 

 

2 165 Ft 1 705 Ft + Áfa

Hírlevél
feliratkozás