Webshop kategóriák

Hogy gondoskodj fogaidról fogszabályzás során

Curaprox fogszabályzó lány

 

Mi okozhat nehézséget?

A fogszabályozás során a szájüreg egészségének gondozása igazi kihívás. Amíg véget nem ér a szabályzás, érdemes körültekintően gondoskodni a fogakról.

A lerakódó bakteriális plakk eltávolításának egyetlen módja a megfelelő fogkefe és a fogköztisztító kefék rendszeres használata. Ez azonban a fogszabályzót viselőknek kicsit nehezebb, függetlenül attól, hogy rögzített vagy kivehető készüléked van-e. Mivel a plakk a fogszuvasodás, ínybetegségek és egyéb fogászati problémák fő okozója, a fogszabályzót viselők fokozottan ki vannak téve ennek a veszélynek, mert:

 • a baktériumokból álló lepedék az apró résekben és nehezen megközelíthető helyeken halmozódik fel, főleg a fogszabályzó és a fogak között
 • az apró ételek elakadhatnak a brekettek között, a gyűrűknél és az íveknél egyaránt.

 

A száj egészségének fenntartása

 

Ha a fent említettek fontosak számodra, akkor szerencsére jó helyen jársz. A Curaproxnál mindent megteszünk azért, hogy a fogszabályzó viselése alatt is könnyedén tarthasd fent a szájhigiéniádat és még szeresd is ezt! Sok olyan termékünk van, amely használható kivehető breketteknél, láthatatlan fogszabályzók ápolásánál, viselésénél is. Egyszerűen csak kövesd az alábbi lépéseket, hogy a fogszabályzó viselése a lehető legkényelmesebb és legkellemesebb legyen. Így élvezheted majd vonzó, egészséges mosolyod a fogszabályzó viselése alatt és után is!

 

ELSŐ LÉPÉS: A HELYES FOGMOSÁS

 

Olyan speciális fogkefét használj, ami fogszabályzót viselők számára lett kialakítva, de ügyelj közben a sörte keménységére is! Megfelelő választás a Curaprox CS 5460 ortho fogkefe: kifejezetten fogszabályzót viselők számára tervezett, gyengéd, puha sörtéjű kefe.

 

Curaprox CS 5460 ortho fogkefe

 

Curaprox CS 5460 ortho fogkefét fogorvosok iránymutatásait követve terveztük. 5460 rendkívül finom, gyengéd és sűrűn csomózott CUREN® szálat tartalmaz, és kicsi, kompakt kefefejjel rendelkezik. Hatékonyan távolítja el a plakkot, sérülések nélkül. A kefefej egyedi kialakításának köszönhetően a szálakat középen kissé rövidebbre vágták, hogy tökéletesen körülvegyék a gyűrűket és a kapcsokat, így még hatékonyabb tisztítást garantál. A nyolcszögletű nyélnek köszönhetően automatikusan a megfelelő szögben tudod tartani a fogkefét. Ez azért is fontos, mert így segít eltávolítani a lepedéket az ínyszél mentén.

 

Hányszor kell fogat mosni naponta fogszabályzó viselésekor?

 

Curaprox CS 5460 ortho fogkefe használata

 

Mosd kétszer, a helyes technikával:

 

 • Pozícionáld a Curaprox CS 5460 ortho fogkefét kb. 45 fokban megdöntve, majd helyezd a fogad és az ínyed találkozásához.
 • Apró körkörös mozdulatokkal mozgasd a fogkefét a fogaid felszínén
 • Kerüld a vízszintes mozgásokat
 • Az ínyszéli területet óvatosan tisztítsd meg

 

FONTOS: A lepedék hatékony eltávolításának, és az egészséges fogak és íny megőrzésének kulcsa, a gyengéd fogmosás. Sokan túl kemény sörtéjű kefét használnak, ami olyan problémákat okoz, mint például a sérült fogzománc,  a szabadon álló fognyak (ínyvisszahúzódás).

 

 

TIPP fogszabályzósoknak: Használj gyengéd, hatékony fogkrémet, például a Curaprox [BE YOU.] fogkrémek egyikét:

 • gyengéd fehérítő hatás minden nap
 • friss, élénk, vibráló és kivételes tisztítás, hosszantartó frissességgel
 • hat igazán különleges ízesítés
 • nem tartalmaz káros összetevőket, SLS-T, triclosan-t, mikroműanyagokat

 

MÁSODIK LÉPÉS: HASZNÁLJ SPECIÁLIS FOGKEFÉT

 

A Curaprox CS 1009 fogkefe egy speciálisan kialakított, egycsomós fogkefe, mely kifejezetten a fogszabályzás során a fogak, kapcsok, brekettek, drótok tisztántartására, az egyedülálló vagy torlódott, nehezen elérhető fogak tisztítására került kialakításra. Puhasága ellenére könnyedén felveszi a kesztyűt a baktériumokkal szemben.

 

 

 

 

A rögzített fogszabályzó esetén különösen oda kell figyelnünk a mindennapi szájápolási rutinunkra. A brekettek és ívek rendszeres és tökéletes tisztítást igényelnek, mivel ezek ideális rejtekhelyet biztosítanak a baktériumok számára. Nem megfelelő tisztítás esetén ezek a baktériumok elszaporodnak, plakk képződéshez vezetnek, amelyek később különböző fogíny problémákat okoznak.

 • Használd naponta, fogmosás után
 • Helyezd a fogkefét a fog egyik oldalára
 • Fogról-fogra haladj, az ínyszél mentén
 • Finoman mozgasd fel-le, figyelj, hogy végig az íny mentén maradj!

 

HARMADIK LÉPÉS: HASZNÁLJ FOGKÖZTISZTÍTÓ KEFÉT!

 

Curaprox fogköztisztító kefék

 

Használj olyan fogköztisztító keféket a mindennapok során, amelyek a speciális kialakítások révén megfelelően képesek tisztítani az ívek alatti területeket: A kúp alakú Curaprox CPS 14 fogköztisztító kefével könnyedén tudsz az ívek alatt tisztítani, valamint a huzalok és a fogak közötti területet is tisztán tudod tartani. Különösen alkalmas az ívek belső felületének tisztítására. A Curaprox CPS 14 fogköztisztító kefét egyszerűen helyezd be az ívek alá, és tisztítsd meg a fogak és a drót közötti területet. Egyszer fel- egyszer le. És már kész is vagy!

 

A napi rutinodhoz használd a CPS PRIME fogköztisztító sorozatot.

 


 

A Curaprox CPS PRIME FOGKÖZTISZTÍTÓ KEFÉK finoman és hatékonyan tisztítják meg a fogak közötti területeket. Használd fogmosás után vagy előtt, minden este. Ne felejtsd el, hogy a fogselyem használata fogszabályzó alatt lehetetlen, mivel a drótok megakadályozzák a bevezetést. Ebben az esetben csak a fogköztisztító kefék jöhetnek szóba. Első használat előtt kérj tanácsot fogorvosodtól, a helyes méretet illetően. Ha túl kicsi kefét választasz, nem lesz megfelelő a tisztítás, ha viszont túl nagy kefét, akkor könnyen felsértheted az ínyedet.

 

NEGYEDIK LÉPÉS: NÉHÁNY EXTRA SEGÍTSÉG

 

Széles választékot biztosítunk azoknak, akik kivehető brekettet, láthatatlan fogszabályzót viselnek.

 

Curaprox ortho wax

 

A Curaprox ortho wax egy átlátszó, fogszabályzó viasz, amelyet fel tudsz tenni a gyűrűkre és a kapcsokra, így megvédheted a szájnyálkahártyád a sérülésektől. Különösen a készülékfelhelyezését követő első napokban hasznos, amikor a nyálkahártya megduzzadhat, és fájdalmas sérülést szenvedhet.

 

A Curaprox Plakkfestő tabletta a régi plakkot, ami a fogak és az íny megbetegedését okozza kékre, az újonnan lerakódott plakkot pedig vöröses-lilára festi, így könnyedén megtudhatod, hogy melyik terület igényel még extra gondoskodást.

 

A Curaprox Ortho pocket set minden olyan eszközt tartalmaz, amire szükséged lehet a fogszabályzó viselése alatti időszakban... mindezt egy funkcionális tartódobozban, amelyet bárhová magaddal vihetsz. Három különböző fogköztisztító kefét tartalmaz: Curaprox  CPS 07, 14 és 18 Curaprox  UHS 451 nyéllel ellátva, és egy Curaprox ortho wax viaszt.

 

ÖTÖDIK LÉPÉS: A KIVEHETŐ BREKETTEK ÉS TARTÓDOBOZUK TISZTÍTÁSA 

 

Erről sokszor nem esik szó, de a kivehető műanyag fogszabályzók és a tartójuk rövid idő alatt szennyezetté és kellemetlen szagúvá válhatnak, ha nem tisztítjuk megfelelően. Tartsd tisztán és frissen. Ehhez nem kell mást tenned, mint minden nap egyszer megmosni egy keményebb kefével. Erre a célra fejlesztették ki a  Curaprox BDC termékeket. A tisztító oldatban található citromsav és a tengeri só gyengéden tisztít és fertőtlenít, de ugyanakkor az eukaliptusz olaj révén kíméletes a műanyaghoz, így meghosszabbíthatja a drágább készülékek élettartamát. A mostani képen található kefe kifejezetten a kivehető fogsor tisztítására szolgál, mint ahogy a készlet is.

 

 

Hírlevél
feliratkozás